連登J-POP音樂討論區2

1001 回覆
8 Like 20 Dislike
紅歌唔紅團真係好多都係咁,反而唱日劇果啲,就算個人/團唔紅,好似都冇摺得咁勁

stereopony 我都幾鐘意,之後去過美國,然後聽聞係經理人管理得唔好先摺
nightmare 果隻係好聽,但我覺得係太大路既 visual 嘢
呢隻又係 SHMCD?
廢事好似之前迷你倉咁一把火就燒曬啦
咁我都係 triangular 同雨が降る入坑,不過 triangular 影響力好大

少年Alice 好嘢黎
其實我細細個聽白金呢首歌大不過到大D先知唱白金的歌手係Maaya

難得喺度可以搵到個傾到音樂的好巴打,其實我好開心
第三張Single Collection同everywhere係SHMCD
我只想提供一個方法比巴打
儲物唔係壞事
UVERworld同BREAKERZ應該係少數做得耐的BAND, SID開始食老本
日本歌手angela都好頑強,n年hit歌欠奉,都仲有碟出
SID出左道就開始走下坡
反而the gazette越做越有,係咁開世巡
v系都冇乜好團聽啦
SID有USO呢首歌,但之後又Hit歌欠奉
白金我後期先聽

大家交流下姐
我唔知有冇買 我試過有次執櫃搵到隻買左兩年都未開既碟出黎
v系梗係要睇金爆
Maaya新單曲的歌如何?
金爆個主唱其實好有實力
一邊un下un下一邊唱
仲包辦曬詞曲唱
仲有綜藝感。藝人要紅既要素差唔多有齊。
聽左一次,好短,未有其他 comment 住
呢首loop左最少50次
但係好似得隻咩咩司姑爹紅到,之後果啲好似 hit 唔起

其實佢地真係好有創意,成日有啲你諗唔到既嘢。有次咩「賣唔出CD既呢個世界」,好似係放 qrcode 喺電視比你地去 download
https://ja.m.wikipedia.org/wiki/CDが売れないこんな世の中じゃ
尋晚好夜喇,聽左一次就訓
呢度有冇Alexandros fans
有就揮個手
睇咗一次日本live就迷上咗
搞乜咁夜訓

呢隻單曲聽得好舒服
聽過最hit果首但唔係fans
Stereopony 識佢兩首
一首係高達00、另一首係I do it

I do it YUI有self cover
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞