連登J-POP音樂討論區2

1001 回覆
8 Like 20 Dislike
藍芽耳機如果搭 iPhone 就唔洗講音質,iPhone 經藍芽出唔到靚聲。

IE40Pro 未試過唔知咩聲,不過我鐘意動鐵多啲

我有對淘寶藍芽耳筒只係用 黎講電話同返工偷睇YouTube用
IE40pro 價格合理又靚聲
Maaya近排先多
但日本CD音質已公認好
CD的音質已不能滿足巴打
日本唱片公司都有喺YouTube出官方MV, 可以用靚耳機試下官方出品
http://www.shozy-hk.com/bg-5ba-iem
用緊呢隻,冇乜低音但我鐘意
好似 acg 啲歌出得多同貼啲
試過之後返唔轉頭
YouTube 就算喇...都係普普通通
復古得咁徹底?出埋 8cm CD
https://natalie.mu/music/news/339653
你喺邊度買?
話曬Official Video 點都係「最好」
8cm CD
我認為呢個gimmick 幾好
步姐2011之前都好多單曲拎冠,專輯亦賣得

但點解而家佢人氣差左咁多
旺角星際
唔係名牌子,個店員話係 香港同星加玻定唔知大陸既合作品牌,不過同價位試左幾款係佢最啱聽咪買佢
我都有幾隻
まちがいさがし 明明咁Hit,但今次專輯銷量好似都係一般
你買幾錢?
我嗰隻IE40PRO $1000左右
二千幾
已經叫平,我啲friend仲癲,條線都貴過我耳機
巴打有米我以為自己買CD聽已經夠追求音質,原來你比我更重視音質
上年隻TROUBLE係Mini Album,但有2首之前已曝光,得3首新曲,所以20周年黎講都算hea
聽聞步姐轉咗唱腔後,作品質素下降。2010年後年青市場似乎鍾情活力偶像女團,多過天后級歌手。
步姐出道至今的歌,其實我最鍾意係progress同Song 4 u

佢近排好似好鍾意光妹的movin on without you,除左有cd版,幾次live都cover呢首
識寫歌好似好啲。光妹、蘋果姐呢啲耐唔耐出首歌都覺得同樂壇無脫節。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞