連登J-POP音樂討論區2

1001 回覆
8 Like 20 Dislike
光妹唔係
AGA有幾首歌搵日本人編曲
安媽
安室係引退,唔係活動休止
倖田來未 今年會出新碟
Sony有段時間好捧伊藤由奈同YUI
但佢地分別喺
2010年頭好長時間真空期
2012年頭好長時間真空期

跟住分別喺同一年出精選,之後就收皮

中島美嘉 NANA之後,佢的Hit歌亦逐漸減少,專輯STAR之後直情係人氣下滑
不過都要講多樣,All Time Best唔一定收齊歌手出過所有單曲
我覺得係視乎歌手產量,有 d受歡迎既b面歌都可以放入去
下次見到就留意下
Everyday、3AM、一釐米
可以聽下
Kana Love Collection 2都有B面歌
但Love Collection 1冇
求神拜佛唔好賣得太差
證明後5年有點回塘了,所以暫別休養下把聲,去旅行攞下寫歌靈感都唔係一件壞事,我會等你返黎架
Love Collection 1之後的好歌廖廖可數,Sayonara、We Don’t Stop、Kana的Stand Up

Kana都有唔少歌同麻衣撞名,always、Stand Up、Beautiful
今年年頭 中島美嘉的精選,佢公司話係企劃,但我認為可以算係All Time Best,因為有D單曲冇收
分開2次就唔係All Time Best, 出All Time Best的選曲係要由出道至目前
近期發生的一系列事件,好無心機
可以試下聽治癒系歌曲,例如KOKIA的歌,心境平和返,能得以舒緩
唉 真係好心up
而家好似入左死局咁
我自己係聽咩歌都冇曬feel
聽聽下個心緒去左第二度
光妹都有唔少治癒系歌曲,而家聽緊,令自己心情得以舒緩
HEART STATION、Deep River、桜流
冇武器的婦孺同大家,出街都要冒著生命危險,被「問候」的機會亦在所難免
各巴打冇事就好
身陷險境的你更要小心
我唔喺元朗市中心果邊,還好,係班同事 hyper 左啲姐...
anyway 巴打小心
Maaya 新單曲第一week排第21
真係好歌無好報
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞