連登J-POP音樂討論區2

1001 回覆
8 Like 20 Dislike
Single collection 正路應該放曬 A 面歌先既
有淨先再執啲 c/w 落去啦,呢啲歌點執我就唔知會用咩準則喇
但第二張Single Collection都有A面唔收
我希望Maaya黎多張 唱作人唱片
所以Hello Hello最好唔收,c/w收單曲精選
我冇咩所謂,album 冇咪補返隻 single

九展
呢個場啲音響咁多年都係垃圾級...
九展都好過會展嘅 不過估唔到開九展
應該好難搶 只求入場
會展 N 年前睇 love psycodelico 去過一次,果陣未識嘢唔知算唔算好
但近年都幾常去九展,Star Hell 同 MusicZone,無論係 band 定播 bgm 都係咁垃圾...

我都只求入場...
水樹的歌係好聽,但其實聽幾首就夠
首首差唔多咁
我都唔係識佢好多歌,不過都想睇下
TWICE

GFRIEND 都開始每隻碟都有一首 TWICE 咁既歌...
最新果隻碟隻「Smile」真係完完全全係 TWICE 既 style 黎
水樹同天使與龍的輪舞合作的歌已夠聽
麻衣後生左好靚女
唱得唔夠喉

BTW 麻衣咁多album,你最鍾意邊隻?
聽得最多都係深愛同 nanoha 果隻
細個就係因為nanoha開始聽佢
我都係因為nanoha識佢
gfriend 唔吸多啲粉絲就真係摺得
佢地已經吸得算多。
日本都多?
詳細唔知,但佢地無咩地上波宣傳,都開到日巡演唱會,雖然細場,但都算幾好。當然規模同twice無得比既。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞