連登J-POP音樂討論區2

1001 回覆
8 Like 20 Dislike
Aimer? 個 mv 好正
係NEVER GONNA GIVE YOU UP
段英文RAP超正
係咪Debut Album delicious way?
仲有五日就到演唱會啦! 好期待!!!!!!!!
我買 single 我記得隻 remix 都幾正,不過搵唔返
係啊!本身佢把聲已經好鬼正,mv更加正到爆。
你又話麻衣的歌唔啱你口味
呢個 mv 影到浜邊美波好鬼靚,平時都唔覺
首歌都幾正
呢隻之後咪 cut 左
有冇聽過再早d的Baby I Like同Everything’s All Right
應該啱你口味
sumika イコール
係呢首了
兩句歌詞已經搵到,有聽開?
慢慢煲下我個名
呢首歌節奏強勁
前奏亦非常搶耳
Kana可以試下全碟曲詞包辦,用自己所想的旋律同文字表達自己想法
無聽開,不過有聽過,首歌幾好聽
首歌真係好正,啲歌詞仲正!!!
獻俾 反送中 義士們都好適合

聽完我個名之後
可以試下重囗味系列 (雖然我覺得好正)
DYNAMITE、SAWAGE LIFE

前者走安室電子風格,後者走輕式搖滾風格
果陣應該搵過曬佢之前啲歌,要中一早中左了
歡迎去Perfume Post繼續討論

佳村巴打,坂本真綾30th SINGLE終於到手

歌詞簿設計簡潔,Maaya的相又影得好靚

宇宙の記憶 應該係近年Maaya最短同最正的主打歌,冇乜位抖氣。首歌的CD版聽得非常過癮,Intro亦比試聽版更長

序曲 係帶有Pop Rock元素的中板歌,似Remedy+誓言,慢慢煲會好正

Cover Track 明日を知らない 係帶有Pop Rock元素的中快板歌,Maaya唱得好舒服

對上次買Maaya的碟已經係上年的CLEAR,今次單曲好有誠意,歌又高質,可以一買
聽完首歌,忍唔住喊左出來。
但願此傷痕能被安撫平復……
然而依家嘅政府令人好絕望!!!

其實我係因為呢首mad至開始認識fate
水樹新單曲ORICON排第8名,呢隻單曲亦近年罕有地TOP 5不入,
佢對上隻入唔到TOP 5的單曲已經係2006年的SUPER GENERATION

佢要學下麻衣咁,揀個好日出單曲,如果唔係遲早出TOP 10
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞