連登J-POP音樂討論區2

1001 回覆
8 Like 20 Dislike
佢真係出得好密,一碟n版本
為左保紀錄亦試過單曲變Mini Album
avex點少得倖田12連
其實咁出碟,有冇時間比樂迷去消化
倉木麻衣都試過,Being 為左保住麻衣出道至今單曲全部入TOP 10的紀錄,
Your Best Friend同Strong Heart分別喺2011年10月同11月出
Strong Heart因為11月對手太勁,變陣轉出DVD SINGLE
所以由Your Best Friend開始至現在,麻衣的實體單曲都係同柯南合作

倖田2014年HOTEL之後都冇實體單曲,又係驚斷單曲連續Top 10紀錄
倖田由第13張單曲奇跡至「最後」單曲,全部入TOP 10
好多年前avex 有出過一埋叫cyber X搵keiko ,misono,步姐,doa 都hit過下
儲齊
有冇巴打聽goose house/play. goose
幾鍾意佢地 d cover, 原創歌都好好聽
bish 個aina 快d 出solo 碟啦
果啲碟我覺得啲質素有啲參差
成隻碟可以冇一隻覺得好聽
聽過四月是你的謊言果隻
04巴打聽左未?
佢而家連一張實體單曲都唔敢出
怕斷紀錄
唔出都係好事 儲佢single儲到窮
佢都仲有出,不過係會場限定
會場同fc唔計啦 不過講完先醒起未續fc
其實佢呢幾年hit歌欠奉,點解仲有Album拎冠
都係鐵粉買多㗎啦 好似我咁
上年麻衣的動漫歌 今宵は夢を見させて
質量係夠資格出實體單曲
但都只係配信

Being好驚佢斷紀錄咁
實體單曲要同柯南合作先出
上年AND, DNA你覺得點
我幾鍾意 成隻碟聽落主題都統一 佢玩到自己鍾意嘅歌路
年紀開始大唱唔到咁多愛歌夢歌呢類嘅歌
而家digital 我慳返好多
個時佢出咩版我都買
12連發 出埋電筒我都買埋
師兄勁
太震撼啦 當年 d pv 個個都性感到咁 但又唔係就咁發姣
佢都有d 女權feel 所以我幾鐘意

而家成箱電筒放左向深深處 又唔捨得用

同埋佢近幾年d 西人demo 搞到我都無咁迷佢
同埋個人大左
佢性感得黎堅唱得,不過唔係我果杯茶

人大左聽歌口味真係會變,以前唔信,以家信了...
dna 好過and
dna 都仲有幾首記得住
and d 記憶點好淡

不過自walk of my life 後 佢就真係好似要走自己鐘意既
佢結婚都有影響因為佢老公鐘意呢類多d 最近個首係佢作曲
而家就配信d 鼓油精選 夏天 summer times 應該冬天 winter times
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞