『薪火Post』BNO續期資訊(42) 繼續香港終局延長戰:記得登記做選民!!!

1001 回覆
36 Like 1 Dislike
premium
其實咁啱要去
又唔想煩countersignature

£177但4個鐘內搞好
仲要去到先知本身張相background太白會fail
有人即場教路
抵比
請教各位
如果老豆老母離咗婚
得份中文版離婚證明書(老母話張結婚證書收走咗)

咁我應該要寫封信解釋返
定還是夾埋份證明書畀HMPO?

同埋如果連我啊媽都唔記得晒四大長老嘅生日或者名嘅資料
洗唔洗係封信解釋返?
(係入資料嗰到已經填咗啲簡單解釋)

唔該晒各位
比埋啦,唔爭在個一兩張紙
[如果你是身處英國本土申請,除了指定以下國籍外,副署人必須居住於英國並持有有效護照。]
想確認下,如果係首次申請護照[身處英國以外地方申請],副署人唔需要係英國居住?即係搵個BNO holder就可以?
但我比左錢啦喎 點算
23/5 joined queue等到而家路過......... .... 公平咩?
問過,都係話排隊等處理中
見之前有巴打都係5月頭排隊,都係剛剛批....所以我等多陣可能有消息
有冇舊特區護照
有就睇吓係唔係比入境處剪咗角
揾朋友online認證身份佢要人在英國
前日有個巴打出post 10/5 joined queue,28/6 approved,剛好7星期,咁睇黎差不多到你架喇!
仲要副簽人本Passport申請時係地址英國
Bno 96年issue 過期廿年 最近申請返 應該係first adult passport 填錯passport issuing authority, 要既文件變左standard renewal咁多,完全無要求父母資料,只要求有副署
有無巴打試過成功申請到
最初填資料時,你有冇填埋父母嘅bno資料上去?
因為我爸媽都有bno但過咗期,我照填埋上去
唔知填咗係咪會快啲?

啱啱睇返佢地寄返比我嘅文件
收咗我身份證影印本,特區護照影印本,父母bno影印本,份form,相
唔知身分證大法嘅case有無得咁快攞呢如果有都抵
如果可以嘅話真係唔錯嘅選擇嚟
始終可以經過正確嘅方法用錢嚟解決嘅問題唔係問題

不過有冇人真係會用實質行動prepaid177鎊去搏呢
之前追過post但好似冇人講

想問Which is your passport issuing authority應該揀咩? 揀唔同既話最後個result都好唔同 希望有巴打解答thx
我哋點知你本BNO上面寫乜春啫
呢個問題好難咩
點解咁多問?????????
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞