『薪火Post』BNO續期資訊(42) 繼續香港終局延長戰:記得登記做選民!!!

1001 回覆
36 Like 1 Dislike
你都岩…… 我返去搞搞…… 唔該哂你先
問下你老母
會唔會有一個可能係拎過 BDTC,但 BN(O) 係喺父母本 passport 入面加名?
我都係打定輸數多……
d 錢當跌左
我老母邊有咁勤力幫我申請bno
網上申請填錯左出生日期,入唔到拎簽果個表格 有冇人知點算
webchat
啱啱收到ref number
ps 6月15號打去hmpo
可以比個封面黎睇吓嘛?

或者你都可以嘗試報失,反正冇loss
6月14號report嘅lost 今日先收到ref. no.

最on9嘅事係 我早2日寄嘅LS01 form今日先記得未簽名 問左webchat可以補寄+covering letter 聽日寄埋先
佢地應該一批一齊攪
我15號打都係今日收到
做咩仲要寄LS01 form 唔係用新系統唔使嘅咩
份LS01 form佢要我download填喎 冇online application
first adult passport 就要
我用新系統報失之後係要打電話過去
網上面都冇呢張form
不過我仲未收到reference number
點解有人會有BDTC而無BNO

咪即是果陣好長時間無PASSPORT 用?
睇下自已張身分證就知(好似係)
問左webchat佢話online report完都要hardcopy
好驚喎 我冇呢張嘢已經寄咗啲資料過去
你自己問下囉 可能唔同答覆呢

我聽日點都補番先
想問下如果幫我副簽個人好忙 send個PDF俾佢print出黎填再scan番得唔得?定係一定要正本?thx
呢個可能要聯絡下之前71去咗國會請願嘅BNO advocacy groups
BDTC 可以用到 97.06.30 號。
仲唔換 BNO 嘅話 , 之後只可用特衰,
共享中華榮耀,唔駛再返轉頭。

大家好 想問如果中身份證大法加肯定97前有同屋企人去旅行 係咪一定有bno架?

因為個邊話要多d information 搵唔到我record
出世紙 established?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞