『薪火Post』BNO續期資訊(42) 繼續香港終局延長戰:記得登記做選民!!!

1001 回覆
36 Like 1 Dislike
網絡欺凌
咁正常既,都係 travel advice 一定要發,因為都係有發生過嘅事。
想問下,老母未婚生左我
我有bno但01年過左期

阿婆同老豆在生但交唔到資料比英國

申請麻煩嗎?因為準備出國做野整visa,想拎bno整。。。
交左自己同屋企人既出世紙,英國email話要翻譯有無人試過?
舊個本BNO仲係唔係到?自己既出世紙資料比到?
叫佢去圖書館網站求其預約一本書,唔留email,只留地址,書到左自然會寄信比佢通知佢。呢封就係你嘅地址證明。
依啲比到,但要阿媽交資料就好難,佢藍絲到仆街
想問下點解今早英國果邊收左我份dhl,但我上網check個qpplication status仲係無update到?
有時要一兩日先update
比到呢兩樣就好大機會得 屋企人比最基本既 唔洗佢地出世紙同結婚證明架啦
我續個陣都無比

其實有舊個本BNO既話 比哂自己資料已經好大機會續到 當然有副簽係再穩陣啲
見到最下有uk dog passport
啱啱用BNO係Glasgow機場入境 無俾入境印 出境會唔會有問題
上網果到點填?定係交信?定係信都唔洗交?
寫信解釋
仲可以去入境處幫佢哋申請結婚証明同出世紙核證副本
英國無出境手續
不過有人又做錯嘢
唔洗副簽都得
只要你有原本個本BNO
我上個月先申請完 成功收到BNO 冇副簽
我就上網個到照填 但都交過任何信
佢無問你點解嚟英國,留幾耐嗰啲問題咩?
有問 同屋企人去 佢地用特衰 個個都有印 得我無
新定舊系統?過左期幾多年
我果個過左18年。。。人地系統都話要呀婆同屋企人資料,煩到震
最慘英文未好到可以寫信解釋咁多,基本2句就得。。。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞