『薪火Post』BNO續期資訊(42) 繼續香港終局延長戰:記得登記做選民!!!

1001 回覆
36 Like 1 Dislike
英國人做嘢真係幾俹簁
自己人都唔知有咁多唔同
我都6月11條隊
就黎要飛
寄左HKSAR正本
排咩隊?UK/EU定係All-Passports?
遲下脫咗英就知
好似有得寫email 要求寄返個HKSAR passport 返嚟先
最好俾埋機票個啲supporting evidence 證明真係急用啦
唔一定個個得,我個朋友六月中申請,佢原本想等我收到新BNO後幫佢副簽,但我23/5 joined queue後一直冇回音,佢心急唔等,冇副簽都寄文件去HMPO,點知收到email要佢補交副簽,而家死死氣等我收到新BNO後幫佢填form...
All Passports
有講有笑咁問我地去邊 留幾耐 成個過程好順利
有冇subscribe左Hong Kong Watch既巴打知道
如果唔係Yearly Subscription而只係Monthly有冇得入佢地個BNO Community?
差唔多一個月 仲joining the queue 😪😪
5月14排隊,仍在等待
見人唔洗翻譯既
哇頂我琴晚先申請
下星期空郵咪起碼九月先到手
你乜出世紙嚟
香港嘅一定有英文
未必既,之前見d巴打齊料後期申請都批左,可能我唔知入左條咩隊,好慢,上網問過又話處理中....
你交左咩料?正本定還是比副本?
唔好意思,淨係想問聲,手頭得本紅色 BDTC,係咪都可以揀首次申請黎申請返 BNO? 謝謝
有冇同你講:Welcome Home!
而家呢個post經驗好似幾個鐘到幾個月都有
要文既都交哂,特衰全彩影印,出世紙正本,有副簽
自己上去#8睇睇
最近搵翻自己本bno 好細個果陣嘅樣
係咪9成要副簽
利申毒撚無咩朋友
我見到
好極端
我覺得你去問下應該唔難搵到BNO holder fd掛?
真係無乜
同親d fd去旅行都係一線用哂藍色
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞