『薪火Post』BNO續期資訊(42) 繼續香港終局延長戰:記得登記做選民!!!

1001 回覆
36 Like 1 Dislike
真係欠缺乜野就補封信解釋下
好似有巴打照搵用廁板fd 副簽 ?
我身邊都有fd試過找個揸特衰既簽都得,但當然先決都要係認可既專業人士....
我就係睇左,我知道續唔到,所以先問聲可唔可以用首次申請,唔該
唔得
你呢一世都唔會攞到BNO國籍
唔該哂
終於都寄左
慢慢等
所以諗住等約5,6星期冇回音先搵佢
而家條隊長左,慢慢等
今日終於寄哂D 文件出去...前前後後都搞左成個月, 加埋搵個朋友 副簽, 希望冇咩大問題..
你本BDTC有冇剪咗先
無剪
RIP
唔該哂大家
BNO group有冇文宣組?

大家有冇諗過從英國嘅民粹主義入手
依家英國脫歐搞到兩大黨固有力量動搖
依家為求自保會好受啲選民影響
我覺得可以利用

英國精英主義離地同廢老保守民族主義大多數掌權
我覺得應該向住民族主義入手
依家brexit啲廢老俾人煽動晒覺得英國可以好似大英年代噉好威,對世界好有影響力,仲要大鑊到搞到兩大黨死噉滯
我地應該從依啲民粹心態入手
講香港係大英前國土,因為保守黨精英主義親歐親中背棄大英,自我貶低,放棄香港
依家全世界都反中國,大英前領土急要我地出手,英國仲要自貶做縮頭烏龜幾耐?save hong kong, our old friend.
仲要打經濟牌話香港送5000億畀支那做無謂嘢,英國可以駐軍保護嚟換錢拎嚟fund NHS

Our old friend Hong Kong be forced to send £50Bn to China. Now they’re seeking our help for democracy and freedom, be brave and stand up for Hong Kong!
之後再講£50Bn可以fund NHS幾多幾多,英國海外軍費幾多幾多,dog whistle 引導佢地覺得嗰啲錢可以畀佢
oh..仆街了...我發覺原來我個本係BDTC...
仲要寄埋出去..
你本BDTC有冇剪咗先
正皮比你既勇氣
冇啦…… 我以為有返本舊passport 就得……
申請費會唔會退得番
試報失先
試報失先
寄埋出去啦
唉…… 搞左咁耐都係咁……
香港架 但叫我翻譯喎 點翻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞