抑鬱症圍爐區(3)

1001 回覆
28 Like 2 Dislike
香港人加油!
早幾日覆完診 10mg加到20mg fluoxetine
食完藥飄飄然 但都係好似冇咩用夜晚好攰但訓到訓唔到(例如而家,聽日仲要早起)
開始食藥之後反而比起之前更加自我厭惡、更加想死,好想停藥由自己自生自滅,係咪冇得救
btw其實抑鬱症係咪唔應該有朋友啲friend個個都話有咩唔開心可以同佢地講 但唔係我唔肯講 而係我唔識講唔敢講 之前我個ex都係比我啲唔開心而同我斷contact 所以我唔敢再麻煩人應承左個老死(A)話我自殺之前一定要打電話比佢 咁我咪打比佢 佢上左黎我屋企 喘曬氣咁問我有冇事 我話冇 跟住佢就走左 後尾我見到佢snapchat story影住我屋企門口話覺得自己好犯賤 跟住佢就嬲左我成個月 同我另外一個friend(B)講話覺得我良心當狗肺 冇當過佢係friend 跟住B就同我講因為A嬲我 所以B都有少少嬲我 係A同我之間佢會揀A 叫我自己要識做係我承認我係有問題 但係我真係盡左力 唔係我唔肯講 而係當我向佢地求救個陣你地唔得閒 又或者淨係叫我開心啲唔好諗咁多 道理我明 但係講同做真係兩回事 我試過好多次我真係做唔到 當我自己recover左之後佢地又係咁問我咩事咩事 我同佢地再講一次等於不停揭自己瘡疤 更加depressed我唔講又話我良心當狗肺其實係咪由頭到尾都係我錯 我既存在都係一個錯誤 我做咩都係錯做咩都唔合佢哋心意 我真係好攰好無力我唔識做人都唔想做人 救命 我想死
sorry for 長文
食完安眠藥迷迷糊糊個陣突然好想向窗大嗌光復香港 然後攤落床訓覺
呢隻藥係會有想自殺嘅副作用
我諗你要同醫生傾下睇下有冇得用其他藥
我諗佢地唔明個病先係咁?
有冇講解下個病會令自己點?
你都可以同我地講架!
我一係屋企就會抑鬱,差唔多日日都係屋企𠝹手。
反而返工有野distract 我 會好d
不過最辛苦都係返工前果刻同放工果刻
早晨
今日有咩搞呀
你係一直都keep住情況差?
定最近又再差左
各位巴絲,你地睇醫生大約用左幾耐去較藥?因為我都想預番個budget..
我最近都有D事想去睇下醫生,bookmark左你地推介既宋醫生
個人認為追星可以收獲快樂
我每日係屋企都好唔開心
唯一既快樂來源就係idol
睇佢地d硬膠片真係好搞笑
但係笑完回歸現實又會好失落
都唔知推唔推薦比ching 好
如果ching 有興趣了解下可以搵我
Jfft
是但一條片都好好笑
冇得買架,你不如都係睇醫生,你係政府定私家呀?政府通常都係五到十分鐘比你,唔會同你講廢話。私家呢,應會問多你少少野,但都唔會比好多時間你。但係私家有個好處係如果你食到穩定咗,你就可以同個醫生講,我係咪可以淨拎藥,好多時的醫生都肯的。
點解我完全唔識笑? (可能因為我無 jer ), 我睇咗三條, 而家睇緊去華麗海景酒店嗰條, 唔好笑不過我會 book 嚟試吓游水晒太陽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞