抑鬱症圍爐區(3)

1001 回覆
28 Like 2 Dislike
有無人食緊 Zoloft? 屌我以前做 model 而家肥到成隻熊咁 下次覆診想叫佢幫我戒
有啊 我食緊50mg 我食驚恐 焦慮 有大肚腩
起碼唔會成日亂諗野同好多野擔心
我無再手震中身痺,但真係好很肥好唔開心
食完xanax 幾個鐘都訓唔到
最近個心又跳得好快 心口好痛 隻手勁震 食唔落野 仲衝動咗好多 個人躁咗好多
但上次先減完藥
尋日情緒突然上左去,夜晚先平復返
唔太get點先算要睇醫生,btw學生又冇屋企人支援想同fd訴又怕麻煩到人地點算好,其實一直好大壓力但係連講出嚟都怕.
好努力同同事同學交流,但係五六年幾冇也點係互聯網同現實生活識嘅人溝通,面對面又唔好意思散發負能量,依兩年連上網同人傾計都唔知點做,最近down連登先重新開始同人講嘢.其實室友有時會同我傾下計,但係觀念同諗法夾唔到好難傾落去,好多我覺得好難面對嘅事佢都會選擇回避或者唔去面對,但係對我嚟講又唔係咁易處理,所以最後又係得返自己一個人去諗.
細細個俾親戚偷偷地同我父母講,話我唔係讀書嘅材料,結果被我聽到曬,父母冇反駁,個心涼到一個點,而家係嗰個親戚到打工,又要被問係咪讀屎片,一家人食飯又會有人同我講打依工冇前途.
咁我可以點,自己出嚟住認真講其實係被屋企人趕出嚟,讀書俾人扼左去讀垃圾嘢要重新開始,生活費同學費一開始話有需要出聲一定幫到最後每次都要好似乞食咁,連打份人工穩定嘅part-time都要笑膠我冇大志.我知我係玻璃心又天真到成個白痴咁,至少我好努力咁生活呀.好開心一直以來識到嘅朋友冇因為我唔wts佢哋而失聯,但係我都好想多啲同現實生活上面嘅交流究竟點解我室友寧願同網友出去玩都唔同我去街市買餸,好想同朋友出去淨行街睇嘢,好想知道自己有咩缺點然後改咗去....有問過室友但係佢一咪話其實係佢唔習慣同其他人生活,所以懶理我.又話我係太貪心凡事唔係我想人地就會配合,我明嘅,只係咁多年我嘅生活三點一線所以好妒忌有人生嘅人啫.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞