滙豐PlayMe?員工爆料:死server、死firewall、死database全炒!

557 回覆
62 Like 1 Dislike
但滙豐明知有問題都照去,因為匯豐堅持如期推出

抵啦,十成係d電腦白痴高層死推
劃破長空,難產告終

屎忽決定大腦,香港IT點會唔死

外行人管內行人
當IT野係工廠生產咁死做爛做就得

外行人管內行人
當IT野係工廠生產咁死做爛做就得

應該全民 linux
有次去匯豐interview,比條八婆串話我哋係全香港最大嘅銀行大把人才,點解要請你
人才?睇過?

UAT都唔知係唔係求撚其做
新年就嚟IT災難
新年就嚟IT災難

又要搵IT 狗祭旗
有次去匯豐interview,比條八婆串話我哋係全香港最大嘅銀行大把人才,點解要請你
人才?睇過?

啲銀行工個個係咁
抵撚死,不聽IT言

我諗而家獅子IT 腳都震埋
抵啦
瀨落隻 firewall 度
如果係 firewall 死你後面堆嘢就唔會冧啦
瀨落隻 firewall 度
如果係 firewall 死你後面堆嘢就唔會冧啦

佢咁講即係唔關 firewall 事,restart 黎做樣
抵撚死,不聽IT言

官方而家完全唔出聲,應該係想淡化事件
抵撚死,不聽IT言

似係班it講唔明班高層 唔知點回應
抵撚死,不聽IT言

會唔會獅子員工爆料 將個波堆返落vendor到
抵撚死,不聽IT言

會唔會有獅子員工爆料 將個波返落vendor到
抵撚死,不聽IT言

會唔會有獅子員工爆料 將個波返落vendor到

高層問it高層咩事,it高層問it狗咩事,it狗問vendor,vendor左查右查,下面班engine冇答覆拖三五七個鐘,所以匯豐都係未回應到。

應該就係咁
呢啲大公司一定係啲中高層欺上瞞下
有屎又唔報上去
同下面講就話點都要推出街
一味搏人多冚住啲火

高層啲老細就諗住開香檳
下面啲細就搵定工走人

去到咁大個project 根本唔係IT 一個話事
尤其香港 IT無乜地位
一定係 stakeholder 夾埋一齊賭大細
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞