慎入 [全劇透] 復仇者聯盟 4 終局之戰 Avengers: Endgame 全劇透 14

1001 回覆
66 Like 3 Dislike
avg vs xmen吸引到連狼人都話想重新join返
rdj應該都唔會唔join多次
正義又屈機又正直嘅角色好難拍得好睇
就算搵另一個靚女做都一樣
真係唔捨得IM
每次睇都係最期待佢上甲既過程
雖然iw講過要犧牲最愛嘅人先可以拎到
但有一刻諗住佢地會一齊掉red skull落去 a soul for a soul
ca3trailer 有啦
咁又公道d起碼打爛左架大船
如果唔係全部死鳩哂都似
諗緊佢今年71 歲
唔知頂唔頂到AVG 5 或者之後AVX 佢再出場
輕鬆打低架spaceship 都唔夠?唔好為反而反啦
復3係偷襲
復4thanos食飽晒抖夠坐定定立晒架餐
隨著《復仇者聯盟:終局之戰》在本週正式上映,Marvel Studios日前也在官方Twitter頁面上公布了本系列過往電影的一系列隱藏片尾,其中《驚奇隊長》的片段自然也引發了粉絲們的另一波討論。

在這個片段裡,接獲求救訊號的卡蘿˙丹佛斯(Carol Danvers)抵達了復仇者聯盟(Avengers)的紐約上州總部,並一臉困惑又帶著驚恐地詢問尼克˙福瑞(Nick Fury)究竟上哪去了。有趣的是,《復仇者聯盟:終局之戰》的製作其實早於《驚奇隊長》,因此在拍攝過程中,飾演卡蘿的布麗˙拉森(Brie Larson)本人其實對這個鏡頭完全狀況外。

日前在吉米˙費倫(Jimmy Fallon)的脫口秀上,布麗逗趣地回顧了當時片場的情景:

「那時我根本不知道自己是在拍《驚奇隊長》的片尾片段,我甚至連自己在拍些什麼都不知道。片場根本一個人也沒有,就我自己一個站在綠幕前面。」

「然後我走過去時,他們說:『動作快!我們會快速把鏡頭掃到妳面前,然後你要說:「福瑞上哪去了?」』我說:『酷,很好很好,我懂了。』接著他們便把鏡頭快速轉了過來,然後我便說:『......等等,可是尼克到底上哪去了?他有......在這個房間裡嗎?』」

「我到底在什麼房間裡啊?還是說他人在其他房間?『福瑞!你有在那裡嗎!』還是說他其實是在另一個宇宙之類的......?然後他們的回答是:『他已經徹底不在了。』我便心想:看來這意味著他已經......死掉了(小聲)。」

「接下來呢,他們又說:『很好,當你把台詞說完之後,你可以再環視一下房間裡的其他人嗎?』我只好又問:『好喔,所以到底房間裡還有哪些人......?』他們只說:『有五個。』我說:『嗯,可以貼個膠帶幫我標記一下嗎?』他們照做了。於是我只能對著鏡頭說:『福瑞上哪去了?』然後就......(面無表情,困惑地環顧四周)」

現在我們都知道,為什麼電影裡卡蘿的反應會如此地充滿說服力了。

關於這段逗趣的訪談影片,請見以下連結:
https://www.youtube.com/watch?v=c8Mljz89-v4

《驚奇隊長》隱藏片尾:
https://twitter.com/MarvelStudios/status/1120358481192603648

原來綠幕 片尾仲好戲過片入面
XMEN都要第5階段先有..
咁avg vs xmen
到時狼人同RDJ都65啦

越睇越正
點解唔係winter soldier做ca
黑鬼有咩料做
我覺得短髮成個登台家燕媽媽咁
個陰個大波浪,好似返去80年代
要吹一大輪,再加髮蠟先做到呢個唔塌嘅效果
或者可能真係得
但係ds未睇到囉
Nat真係好正女仔都覺得佢正
又係喎
數少左佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞