係咪得我一個覺得今集AVG4個劇情好平平無奇?

636 回覆
909 Like 211 Dislike
知唔知筆直差幾多
一大堆狗衝晒出黎大叫回應11年=好睇幾咁盲目
我cap晒22套戲既精華拍套戲係咪又一定要話好睇
大佬呀呢套係一套獨立電影真金白銀俾一張戲飛既錢睇戲,你俾d咁既野我
就算唔係,你玩得time travel就出事
Time travel = 任你鳩up 既開端
反而覺得文戲唔太夠
好多位可以再交代多深d
唔一定架
睇下果套戲最新果集會唔會link up返之前既事
例如生死時速、死神來了呢d都勉強叫唔洗睇哂
但av 4好明顯真係要熟讀啦
咁就咪撚成日拎鋪11年黎打飛機啦,出到黎有人覺得平平無奇就講鋪左11年一定要好正
所以都唔明成班on99 喺度吹奏套戲,明明未入場都知咩結局,但又咁撚驚人哋劇透
巧巧睇
Dr上集已經講左千4萬既之中得一個係成功
即係依家果個
即係就算你直接拎time stone返去5年前復活d人
去到最後都係會輸
編劇依一招就直接秒殺左上面條傻仔
結局就係人都估到
但未睇點估到邊個死?
水行俠 1.6億~2億美元
復仇者3&4係同時拍 3.16億~4億美元

筆直差幾多?
最好笑係IW上個陣一邊睇spiderman far from home trailer
令一邊睇IW最尾gg化灰喊到豬頭
成件事好撚痴線
未睇過哂以前咁多套 入去睇係哂左套戲
三巨頭各自見番對佢地影響最深嘅人 其實都幾感動嘅
笑死,講句no other way就叫秒殺,
你劇情拍到令人信服就勁遮,
以後tvb啲膠劇加句no other way就得啦,"秒殺"所有人
設定上就帶晒頭盔講一個
事實上睇劇情正路諗就大撚把機會可以贏
Eg tony 明明可以唔洗死
但帶左頭盔關係=tony 死就係唯一機會贏

所以劇情大撚晒啦,avg4endgame 劇情麻麻我就完全認同
人地個setting就係咁
咁洗唔洗拍埋另外1400萬失敗既結局出黎俾你睇點解失敗

即係所有戲加d前設上去
即使拍到套戲幾唔合理都好,有前設就大撚晒
所以話呢d係無撚腦定咩
Bam!
好多人預期呢集係點樣殺到thanos,點知一開波就死撚咗啦
依家個故事有幾唔合理?
你可以話成個過程可以有其它方法去贏
人人有唔同感受嘅
自己就覺得呢套戲個劇情真心冇特別
亦都冇上集果種震撼場面
但真係好撚感動
你好難獨立咁去睇呢套戲
因為佢果種感動係好需要以往咁多部戲串連埋一齊先做到出黎
可以回顧返之前嘅經典場面之餘亦都逐一解開幾位主角一直以黎嘅心結
成個time travel 都係笑中有淚 真係有種陪住呢班人成長嘅感覺
到最後用ironman 作結
就好似話比你聽 喂 陪左你咁多年 今次真係完啦
bvs 同自殺小隊加番句no other way即刻變神作
全部對番哂開頭

ironman 比人話唔肯為大眾付出 一定係自私撚 事實證明佢一步一步成長 到最後一句 i am ironman 同一句對白已經唔同意思 仲同佢老豆好好咁傾左一次計

thor 終於無再比Asgard 困住自己 去搵番真正既自己

美隊就最完美 同番自己條女一齊 佢一直都好後悔既事終於都有機會做番

3巨頭收得好完美
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞