係咪得我一個覺得今集AVG4個劇情好平平無奇?

636 回覆
909 Like 211 Dislike
三巨頭見返親人個下都冇?
一部戲回應番11年嘅戲做個結局都平平無奇
今集係要交待返成個系列故事
以及各人走向 近況
所以多文戲 係預計中
不過真係要講
IW劇本 同舖排 係高少少
非fans實悶到抽筋
好多配角出場 又多傾計
3個鐘 起碼有1個鐘訓
講到鋪左11年就一定要覺得係好正咁
都高好多下 不過追開劇都知
通常結局前一集會精彩過結局果集
ok la
利申英雄片睇太多
呢幾年其他片睇唔少
劇情已不重視
睇乜爽重點就夠
佢局限左唔可以露面影響太多 所以唔可以有太多打鬥 不過睇落好短但其實都幾長 套野睇完唔覺睇左3個鐘 好多感人既位出現 每粒石都有個故事咁 見番哂d人好感觸 之後開大片個到真係好撚正
IW 可以玩到好大 因為未收尾
但黎到Endgame,收尾之餘仲將過去好多套戲嘅事交代番。 好難就咁比較。
下 最後大戰屌打水行俠啦 人玩水佢玩水 玩到老豆差d都比人浸死 博士輕鬆頂住 仲要cg假到似海底奇兵 endgame最後3巨頭打thanos已經屌打水行俠成套戲 都仲未計avengers assemble個到 水行俠拎完支野開技個下成個唱k小魚仙係到唱歌咁做乜春
iw緊張好多又好有絕望感
今集劇情黎講真係有啲慢同唔入肉, 初初搵齊人搞time travel都好鬼長, 明明上集係推得超快
不過英雄片係咁上下啦, 搞一輪打大交, 收尾黎講算收得好靚
畫面靚
文戲唔差
係個劇本我唔太鐘意 但唔敢拍佢兜唔返
都吹到咁大 死一半人 隨左time travel仲有咩方法
小心啲,啲Marvel撚好鬼死惡
小心
啲現實撚好惡
因為要埋尾交代既野太多
所以打鬥少左
前段我覺得可以再cut 短d
以一套英雄片計 文戲多過打戲太多
但以一個十年既結局黎講 完美
成套戲最bug係唔用綠石直接play back 返去五年前avg 3 ,求其搵個人啪一啪手指,thanos已經可以全軍覆沒
今集你知佢地贏硬緊係覺得平平無奇
等睇無刪版囉 iw無刪都多成40分鐘出黎
其實iw係?
其實兩集一齊睇就fit 晒
Infinity War
聽聞呢個已經係冇刪版 導演話想原汁原味放哂出黎 因為太多感人野唔捨得cut
on9仔wm咪問過點解唔番去佢bb個到殺左佢而家又問呢d弱智問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞