係咪得我一個覺得今集AVG4個劇情好平平無奇?

636 回覆
909 Like 211 Dislike
坐係入面訓又關你事
marvel狗攬住iron man 喊啦
呢個post值推
好垃圾,呢套垃圾根本呃飯食
如果fans睇會感動
其實唔係fans既話就唔會對劇情咁熟唔會睇咁多分析同預測 咁又點會估到劇情呢
世界上有咩戲係無缺點/bug
垃圾人相聚於垃圾post擦存在感
舉例
睇超人梅比斯,帝騎/時王,海賊戰隊咁
無接觸過前面果啲肯定會悶到想自殺
thanos去2014嗰下都好求其下,成Team人都有齊裝備先穿梭到,thanos軍隊話嚟就嚟
第一個想回既Post,不喜勿插。

你可以話呢套EG同你想像既有出入,但我覺得睇戲既人唔可以忽略返套戲入面既背景設置
你可以話佢背景設置唔合理,你可以覺得佢套戲既logic唔岩你心水
但所有既設定就係構成佢呢個MCU既設定,無呢啲設定就唔係MCU
MCU係的確可以同現實世界既設定完全唔同

個人覺得唔理佢設定成點,因為都係用現實既邏輯去分析,但至少佢設定都好公開咁解釋俾大家聽,你要執著既都無辦法,都無需要反駁得咁多。套戲同是是旦旦既劇唔同,是旦個啲係基於現實既設定去拍,亦都唔算係科幻英雄片。

可能因為呢套係一個時代既終結,導演編劇放好多心機同時間係感情既交代上面,打鬥戲著墨唔算太多。我只係一個平凡人,我覺得有位感動到我。

一套戲有抱住好多唔同心態既人去睇,和而不同先係最緊要。

同好多人一樣,如果你覺得呢套係英雄打鬥片打到史詩級既,你會失望。
如果你覺得佢係一個結局,你會喜出望外。

我只係好佩服編劇寫到咁多野落去,同啲演員每個眼神動作交代到個情感。
*個人覺得唔分析設定成點,因為我都係用現實既邏輯去分析,對MCU既世界唔公平*
包容?大陸仔?
有真係幾似,
之前bvs,班dc友都係咁
輕鬆睇戲你講政治咩料?
你撐邊個?
兜喇兜喇
死忠
我有睇全部..

但今集前面兩個鐘,
真係真係真係真係好悶!!
可以删走面兩個鐘.

故事好老土, 完全不感動,
作為一套大片, 完全不合格!!

失望
同意有不足
唔會係垃圾
鬼佬都大把人屌,
人地都係假fans
人地班鬼佬熟marvel(不論電影漫畫),
熟過你班"fans"10倍啦
bvs根本撐唔落
唔知會唔會有加長版
話時話avg3出碟係未有加長版
我係youtube有時見到啲鏡頭好似戲院無見過
一個簡單比喻ko所有對endgame不滿的人
https://lih.kg/1126580
交盾俾falcon擺明係因為黑人所以盲反
咪玻璃心啦,好核突
係,冇咩打架場面,我不如睇文戲
頂你
都講過太長會悶正常
有睇過之前會好好多
之前無睇跟風入又要屌
你係咪犯賤
即係呢就好用時間產生優越感
咩睇過無睇過呀哥D
同d老屎忽話呀叔食鹽多過你食米一樣
套劇有bug劇軌屎節奏唔好呢個係事實
佢散收收d呼應位唔知真係以為睇緊youtube, 套戲係專俾你呢d唔識睇戲靜係識搵彩蛋ge普通觀眾睇ge1

就咁

P. S mcu我係全部睇哂ge。 英雄電影黎講最欣賞spiderman2(Tobey) 同batman dark kright ,未睇過就搵黎睇下啦,呢個世界好大
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞