係咪得我一個覺得今集AVG4個劇情好平平無奇?

636 回覆
909 Like 211 Dislike
大家小心啲呀marvel狗好撚惡架
far from home trailer係今年先出
上次除咗雷神個幕仲有咩驚喜
原本想屌,不過你有道理

如果抽離返,當係一個好普通觀眾,
亦都唔係套套都有追
或者睇完都冇乜印象嘅話
可能真係評價冇咁高
無交代點解隊長用到個鎚
marvel隊長除左放大技根本可有可無
始終覺得用寶石嘅戲份太少 係iw每粒用過次咁大把 都冇得睇下thanos或者avengers點用寶石鬥智鬥力 啪下手指就算鳩數
復仇2成班開P得巨腸“郁”到個槌已經暗示左
之前都差啲拎起過 冇咁多時間交代 為左致敬漫畫同埋滿足fans姐
就算上集除到隻手套都唔代表贏
除非有人即刻帶上手殺thanos
im出盡力打佢都只係扣1
但隊長返去搵條女,唔會改變歷史咩,正常唔會有人再記得佢
普通到咁
屌你老味成兩粒鐘文戲 仆你個街 d笑位都唔好笑
不過連登marvel狗不許其他人鍾意kpop 自己就可以鍾意marvel
唔講了 再講死人

利申 dc同marvel都興趣不大
除此之外 有冇人都覺得特技畫面唔夠好
首先thor個肚好假。。
又好多跌懸崖既畫面都好假
搞到好難投入
拎得起同用到係兩回事
雷神比奧丁拎走神力都拎唔起啦
係咪要滅霸第五集先去搶寶石先合理呀?
講真AVG4個定位只可以話俾fans 一個好嘅交代

劇情:
time travel 勁多bug。
文戲偏多,但劇情角色變化牽強

動作:
文戲偏多,動作場面變相少

大佬,英雄片擺明係爆谷片啦,但一套文戲偏多嘅爆谷片,竟然可以俾班fans吹到有今生冇來世

得罪講句,電影業真係俾近年大部分嘅英雄片/特技片搞彎晒

電影作品嘅人文精神俾商業利益、票房淹沒咗

一套爆谷片,搞到啲戲院淨播復仇者,淪落人,孟買酒店成日得一兩次場次

AVG4將英雄片收尾,未嘗唔係一件好事
按照呢集個結局設定,幻視仲有無存在過?
Ironman單挑Thanos最後反被插,動作設計係好正。
你覺得marvel唔會繼續拍?
如果唔拍根本唔需要交代三巨頭身後事
上集cut左Thanos隻手,奇異用多重影分身,已經分Thanos屍。
我諗佢意思係黑豹,奇異,經期冇能力再創高峰。
感覺唔會再有咁大熱潮

要成功塑造核心角色唔容易
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞