係咪得我一個覺得今集AVG4個劇情好平平無奇?

636 回覆
909 Like 211 Dislike
其實成日講到覺得套戲唔正就係路人
真fans就會覺得好好睇 真係好撚on9
係咪你未睇晒全部mcu呀?
係咪睇得唔熟呀?
時間旅行作為救贖之旅真係寫得太平淡,Ironman見佢老豆除左嗰句咩將greater good放得比自己重要之外無乜impact,雷神線suppose最有趣因為佢老母下一幕就死,但gag太多無哂沉重感覺,美隊得一個鏡頭,最垃圾係BW,就咁死就算啦,搞一場大龍鳳變左gag位。當然都可能因為有啲演員太屎戲搞到唔感動。(Holland仔同Logan兩個出一陣都搶戲過好多人)。

仲有我想講Thanos矮化得太緊要,上集到今集比人殺之前佢都係用一個哲學家心態去清洗一半生物,今集無九啦啦變左個痴線佬要殺哂所有人之後創造新生命,根本係違背佢嘅哲學。

但我要讚雷神線同宇宙線寫得好,Korg依然搶鏡,雷神變肥仔同Gamora重新進場簡直係神來之筆,雷神入gotg好令人期待,唔知James Gunn有無幫手寫。
師兄講得好,蜘蛛仔入埸即刻差好遠
其實呢套只係交代返所有伏筆,之前廿幾套野嘅集合一次晒冷

唔睇之前啲戲的話
根本好難理解各個角色
特別係三巨頭係呢集嘅反應 情感
可能訓住咁睇掛
人地睇佢又睇果種
冇睇過之前廿幾集ok

但有啲人稱自己睇晒之前啲戲但又話感動位唔感動
想問佢地睇咗啲乜?
復活節假一口氣睇曬掛
無限之戰幾場打鬥無論動作特效都非常精彩,終局之戰感覺前面先帶出世界末日無力感,搵石情節稍長但有感動位(對我無用,原因講過好多次),最終戰大場面空前絕後係真,未睇過英雄片玩到咁大,對家正義聯盟得六條友囉
全女班感覺ok,但無其他組合先比人覺得曬女權(其他例子唔舉啦,成日比人話我吹奏),另女權隊長冧完戰艦之外完全無用,似乎太輕敵
最後 I am iron man真心正,算神作。
都唔明啲人會話普通,咁延禧攻略6-70集都係講佢由至低層做到太后啫,marvel成十一年鋪排都差不多長篇劇集級數(某些人屌都廢時)。
拉條loading bar到尾就當睇晒
果D咪咩都唔理成日只識睇劇情,只睇普通劇情片果D人,換個包裝睇到眼花唔識咪懶清高,事關我身邊連屋企人都係咁,仲兇9我唔好爆粗,真係有病
重睇啦
呢D人我真係block鳩佢算,
日本特撮英雄都係英雄
marvel dc超級英雄都係英雄
唔同風格語言啫
比較討論一下就屌人on9吹奏
吹佢老姆
或者上wiki睇字,你都知香港人最鍾意就係速食
但是延禧攻略鐵探又睇得好enjoy
睇埋晒其他人對太戲嘅評論就當睇完
可以屌鳩套戲
重睇iw啦,手套係侏儒界整岀黎用無限石
否則就咁拎石係用唔到(gotg)
但今集徒手拎石西走女權隊長
gotg有交代
gotg2之前既Lord都做到

我係忠實fans
每套都睇至少3次都覺得今次有啲失望
點解其他人覺得麻麻就覺得人地係忽然fans?
如果marvel好似你地咁諗野
同以前既dc有咩分別?
只會愈做愈差 愈黎愈退步
恐怕要補習
搶手套返黎現代啪d人返黎 再還石返去兩日前 完

雖然thanos+手套可能會滅團🤣
Marvel撚:覺得唔好睇既算唔上叫marvel fans,係Marvel fans一定覺得好睇
ca一個對thanos都睇到人熱血沸騰
成隊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞