係咪得我一個覺得今集AVG4個劇情好平平無奇?

636 回覆
909 Like 211 Dislike
係好睇既
但近幾年黎講 哈比人第三集入戲院睇好似好睇過
end game
iw每場戰鬥無論打鬥特效都係最好,無之一,endgame戰鬥主要賣大場面
得啦
姐係點呀,你究竟分到定分唔到邊個好d
無睇過我出po分析過
屌你都曬口水
由ca1-3 到 iw, endgame都keep住,你覺得之後會轉?
都廢,因為美國未做到果種質素
(超人打怪獸咁低B估你都少睇架啦)
係你先講得出iw 同endgame打鬥係同級,要同一個60 分同90分都話及格唔洗分得咁仔細ge人講野真係好辛苦
其實真係冇諗過Thanos一開頭俾人秒同埋果個時空會冇哂啲石
因為mcu根本無一套有合格動作武打
迪士尼有借鏡都只著重比較真實風的武打
所以都只算是合格,無一套可以說是最好。你根本唔明點打先可以有可觀性J完再J,就當電梯the best都無用,只是mcu入面叫做比較出色
話你井底怕你嬲
試問你會唔會成個人生只在英雄片世界打滾? 睇野少就唔好衝出來柒。
我好低調,睇過乜唔需要同你交代
唔好講啦,條友覺得特攝片世界第一
佢同你講咁多唔係想講M記打鬥幾好佢只不過係想講在座都係垃圾,去睇ultraman好過啦
你咪又係成個人生淨係識講特攝片百步笑五十步
係咪得我一個唔知佢係弱智仔
條友之前eva post已經癲癲地人地講eva佢就講係抄特攝片,跟住又話特攝片點點點,人地屌鳩佢就話人地唔明自己鐘意嘅野冇人鐘意嗰種感受
屌啦有你呢啲倒米fans特攝片多得你唔少

btw唔小心起一起底
認同個劇情係平平無奇,但呢套戲好睇嘅地方在於將過去十年21部電影嚟一個大總結,正式結束一個如此龐大嘅史詩。
雖然話就話劇情普通,但細節位真係好有心思,將time travel呢樣嘢玩到極致,例如三巨頭終於可以彌補遺憾,同埋有cap vs cap等經典情節。
所以A3同A4兩套戲好睇嘅地方完全唔同,A3娛樂性豐富啲,整體節奏掌握得好啲,A4則賣情懷同角色人性化處理,結局感染力大啲,一到激昂位又真係可以好激昂,激動程度甚至超越A3。
過火左啦 個個都懷念過去
啲致敬位又做到出面 角色到最後炒埋一碟就算
動作場面連irm3都比唔上
同埋冇人覺得thor個轉變好突兀咩
明明雷神3 佢成熟左 學點做一個好國王 點知今集就話佢俾國家束縛 冇左自我
明明由雷神1開始 佢都係做個好國王
佢點解係俾國家束縛
有時一個人期望咁多但落差咁大
俾著係邊個都會冇心機
當你發現原來每個人咁做都有佢個原因時
就會有一種感觸位 只可以話Avg4後勁好強
我依家都仲未接受到咁就完個心仲up up地
Aquaman都叫垃圾
感動位唔感動 呢句已經證明 你爸爸媽媽個基因好低級
或者可能唔關佢地事 係隔代遺傳 關再上一代事
Infinity war打多好多
End Game情感多啲
我會話一文一武,不過End Game最終大戰個種熱血真係史上第一
冇呀純粹想知道點解你唔即刻走姐 見你屌住黎睇咁辛苦 不過唔緊要 繼續訓啦柒頭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞