係咪得我一個覺得今集AVG4個劇情好平平無奇?

636 回覆
909 Like 211 Dislike
FANS 向
十年系列總結電影
大家都係想睇回顧/感情/熱血/悲壯位
得番spider man 有興趣
爆谷片就係要睇大量CG 打鬥,熱血啊依啲元素
所以以一套爆谷片既角度黎講今集係完全唔合格
但你話佢有冇帶出啲咩反思 道理 又無
咁套片真係純粹比Fans 打下J,十年既一個總結咁大把
以我地一般大眾角度黎睇 得罪講句 套戲真係唔好睇囉
最後仲要整啲女權主義既場口 想點姐
過咗咁多年,唔洗下下都要交代,套戲已經170幾分鐘,連呢D都要交代,要拍20集劇先夠
你當個槌係認同咗巨腸有資格用佢,帶住巨腸出技咁都得掛
有D嘢真係自己腦補都夠哂
可能因為你係智障?
你個世界係咪得英雄電影
補充講句 咩叫好睇既爆谷片 我用例子答你
近依幾年睇過最好睇既爆谷片 沒有之一
Iw 9分
End game 7分左右

前個半鐘劇情太長,明知time travel係人都估到,仲要將前奏鋪排個半鐘先開機time travel,你坐係到睇哥刻有無諗過:快d啦訓著啦!另外打鬥的確係爭iw少少,係ca拎鎚哥段好睇d,但iw泰坦城同wakanda都好好睇,劇情好感動?見返老豆老母係time travel都好嫁啦。。。有邊套無嫁。開波蟻俠見返長大後個女幾感動囉。

講真入去都唔係睇戲,係打飛機。
終於見返d正常討論,根本就唔感動
對比起盧根,真係差天共地
盧根同im最尾都係要死,但表達出黎盧根會令我感動落淚,而im淨係令我覺得佢鬆一口氣,可以唔再做呢個角色既感覺
我排名由上至下
Spiderman2(Toby)
Batman2
Iw
Ca2=ca3
Endgame
Im1
Antman1
Logan係真感動,唔洗fans打飛機
咁隔離由Unbreakable開始到家陣,鋪咗19年嘅GLASS仲唔係史上最佳電影
成40幾個致敬位,又算幾合理又完到劇情,又講晒十年中電影內既感情線/伏線,算係咁啦,重點係拍到觀眾想睇既情景又唔會太abrupt
所以咪話fans真係會覺得好正
今日同幾個frd一齊睇 明顯睇完出離每人感覺都唔同
我幾個位拍哂手 但我個frd話我on9咁

利申死忠
係。
不過大家處理嘅劇情量差好遠。
Errrr平心而論,睇戲拍手衰過演唱會歌手唱緊歌嗰陣拍手,你拍俾邊個聽?仲要阻人睇戲....
補充,同一劇情量嘅
Future Past至真係神作。
其實我果場全場好多人都拍 姐係全場都多fans
Future past同mad max4都正過end game,肯定
我唔係死忠
但叫做有睇哂
都唔會話冇feel喎
基本上如果你係有追開
就算估到時光機
都3個鐘冇悶場喎
但如果你係冇睇開既
直接走黎睇大結局又有咩意思呢
而且套野擺明fans 向
唔好扮有睇開跟住盲踩喎上面有班友
啱啱睇完
唯一唔滿意係最尾冇打贏到thanos,但佢又唔係喺畫面上undefeatable而係鎖血比人打到一仆一碌都淨係裂甲咁
無悶場還無悶場
好睇還好睇 兩樣野黎
話頭一個鐘悶嗰啲,有無諗過佢係想營造出一種平淡嘅感覺,即使世界無左一半人都好,始終都要向前行。要食飯,工作,如常咁生活。差別只係人少左,生活大體都係照常咁沉悶。所以頭一個鐘頭先係俾你一種平淡嘅感覺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞