幸運了,然後呢?

1001 回覆
285 Like 19 Dislike
在線上
在線上~
真係幸運到連直覺都咁準
哈先生 出動
在線上
又落雨無帶遮
出文等停霉
現實識得有一個人真係令我相信運氣都係一種實力
Kenny一開頭都對盤生意有投放心機
係咪比monnie hurt得太深先縱欲 搞到生意都唔做
在線上
在線上

「係?有無樣畀哥哥過下目?等哥哥教你溝。」

於是我按下了「武田玲奈」的Whatsapp頭像,說實話,我覺得照片下的她更像武田玲奈,怎料Kenny看了兩眼後不發一言,再思考了一會,起初我挺害怕他會對我說,這個女生他上過,後來他用著不屑的眼神說,

「普通貨色咋喎,都唔算女神囉,佢有鍾意嘅人咪由佢,畀得你知都係想同你講,溝我就無可能,做朋友啦我地。」

「......」

「認真,你可以揾個更加靚,例如望下今晚酒吧有無人選?」

「真係不了。」

「扮咩呀?處男破處有咩感覺?嗰種快感係咪好似觸電咁?」

「其實.....我嗰日醉醉地真係忘記咗有咩感覺。」

Kenny愣了一愣,打量著我說道,

「其實我都忘記咗,嗰晚都斷斷地片。」

「......」

「不過,你唔覺得搞嘢高潮嘅時候有一種好似觸電咁嘅快感。」

估計,他開始醉了,而且醉得語無倫次。

「無啦啦講咩快感呀?」

「你有無讀過生物學?」

「中三讀過一年,最記得係生物書嗰幅圖。」

「嗱,就等我呢個醫科畢業嘅簡單咁同你講......」

看來Kenny真的醉了,而且我敢相信他是史無前例的第一人,在酒吧用了一小時講解人體的奧秘,再花了半小時向我講解性高潮這種生理現象是如何產生,人會有高潮、快感或者痛楚等等感覺,全因為人體有一種類似電流的東西傳達到大腦,感覺愈強烈,電流愈強類似的說法。

以上的說法是經過我那個被啤酒弄得頭昏腦脹的腦袋所組織和消化表達出來,生物學的同學和愛好者不喜勿插。
然後,他再用上十五分鐘的時間由科學角度去解釋傷心。

我開始有點後悔今晚為何不重色輕友。

總括而言,雖然他說得振振有詞,但總是不能令我相信,因為.....這是他醉掉後所說的話,於是我只好裝作學生,一邊點頭,一邊拿著啤酒喝著。

經過約兩小時的酒吧學術研討會後,他終於醉得伏在案上,而我在確認他的財物妥善收好後終於功成身退。

有人會問,為甚麼不送他回家,任由他醉在酒吧裡?

因為他曾經對我說過無數次,第一我們不能剝奪他被人執屍的權利,第二與其讓一個醉掉的人在回家的途中有機會走在街上,不如把他留在一個安全的地方,第三他覺得麻煩別人是欠下人情,他討厭欠人情。

就在我眼盹得很等待巴士的時候,想不到「武田玲奈」竟然再一次主動找我。

「你飲完未呀?定係仲飲緊?」

「飲完啦,我啱啱都經歷完一個酒吧學術研討會。」

「哈哈,咩叫酒吧學術研討會。」

「即係聽一個飲醉咗嘅人發表偉論。」

接著,「武田玲奈」致電給我,我按下接聽的一刻心想,她今晚到底怎麼了?

待續
想點呀? 好心急想知
在線上
在線上
線上!
線上!
在線
突擊

Chapter 13 【 女神的夢寐以求 】( 下 )

「你飲完嘢返緊屋企?」

從話筒的另一端聽到「武田玲奈」說話有點含糊不清;

「等緊車呀。」

「陪我傾下計呀。」

「好呀,你......有心事?」

「嗯,你估下我而家做緊咩?」

「你應該就瞓?」

「唔係,係飲緊酒。」

「做咩事飲酒呀?你聽日唔洗返工咩?」

「請假咪得。」

「做咩事呀?」

「不如我而家出嚟呀,但又無咁嘅動力,哈哈。」

「咁我同你電話或者Whastapp傾?」

「我唔想打字,傾電話傾到好悶。」

「去返嗰個公園傾?」

「不如你上嚟我屋企揾我?」

「下?去邊度揾你?」

「上嚟我度咪得。」

「好似唔係幾好.....」

「唔咩幾好喎,而家我一個女仔邀請你上嚟喎,仲要未有男仔上過我屋企。」

「咁你又信得過我?」

「因為.....無咩所謂啦,哈哈!我叫Andy上嚟,佢都放我飛機。」

「邊個Andy?」

「返Auditor嗰個男仔。」

原來我是後備,不過......樂觀來看也不算一件壞事,至少她在傷心會記得找我,這也算是一個好開始。

在我苦苦思量後,其實只要沒有想歪亦沒有異心的話,當前去探望和慰問一個朋友也無礙,於是我回覆了她,

「咁我過嚟,你要等我一陣,你住邊?」

「大坑道xxxx,你到咗打畀我呀,我落樓下接你。」

原來她和Kenny住得很近。

「咁我而家過嚟。」

正當我迷茫著在巴士站如何找上一部的士之際,有一部的士慢慢地駛近落客,想不到的士說有就有,可見我的幸運不是巧合。

待續
在線上
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞