日本係經濟泡沫爆破之前其實到底可以幾風光?

675 回覆
91 Like 7 Dislike
好似人中之龍咁
玩人中之龍0咪知囉
果時留學生唔洗買電器,
出街執就執到,
仲要一啲都唔舊,全部新淨

仲有就係截的士係用一疊一萬羊去截
美軍當駐日本先可以迫日本簽協議

之前南海包圍中國 撩交打都係大慨

點知比中國化解左[url][url][/url][/url]
未買樓有d積蓄個批爆都仲可以走既
買左樓/冇積蓄個d就冇架喇...
點會2戰岩岩完,完左成40幾年

廣場協議之前240日元兌1美金,因為當時日本國內經濟發達接近飽和,所以政界商界覺得升到190日元到1美金係冇問題,仲有利幫助日本資本走出全世界,所以政府同商界普遍諗為廣場協議係好事,事實上係幾年後資金不受控,升到120日元兌1美元,日本人資產升左成倍,所以經濟發展繁華,人人都有錢,某情度上幫忙左日本走出左全世界,收購左好多美國既資產,但因為當時資金過熱,國內房地產升值最快,絕大部份日本人或日企既資金都放哂房地產,最後先有泡沫
冇咩分別
以前日本係靠本身鎖國、民族主義、同冇外國競爭者嚟推自己嘅產業
依家支那共產黨只係用佢嘅權嚟限制外來投資同本地國企嘅平衡
達到嘅效果其實一樣
同樣都係經濟泡沫緊,支那干預市場嘅能力其實未出
沙士 08年 呢2個經濟危機 夠唔夠大?
香港好似恢複得到咁
我由失去的十年、十五年,聽到依家。

簡單嚟講,日本經濟仲未復甦。
大陸天然資源多
收返埋啦
呢個, 半島酒店d 日本人好中意去
嘉麟樓menu 除左中英之外, 有日文, 無其他
好多日本遊客嚟香港,好豪。
呢個, 半島酒店d 日本人好中意去
嘉麟樓menu 除左中英之外, 有日文, 無其他
咁點解唔用d積蓄係爆果陣買樓?而係移民重新開始?
未見過香港經濟唔好反而會選擇移民
玩人中之龍0打街邊爛仔下下億億聲
之後縮晒水
肥左台灣
呢個真 有d日本人 近近去左台灣發展 帶埋技術去
03 08冇乜人講移民
https://zh.wikipedia.org/wiki/%E9%BB%91%E9%9B%A8_(%E7%BE%8E%E5%9B%BD%E7%94%B5%E5%BD%B1)
你個名
個市佔率極高
現已被台灣韓國喜越
泡仔先係起得最勁個個
十幾年前電子野
三星同日本仔比算係咩
現已收皮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞