日本係經濟泡沫爆破之前其實到底可以幾風光?

675 回覆
91 Like 7 Dislike
而家香港就係靠大陸射住
如果香港爆得即刻擺到明大陸唔掂
仲邊得閒做救世主
香港正苦不如算鳩數吧喇
社會垃圾心理冇機會上游,日日等爆
有無人知日本各地自治體點運作同權力有幾大?
依家都好風光 人地living standard仲高你幾廿班
唔會 大陸有外匯限制 人口亦比當年日本多 以史為鑑一樣既事情唔會重覆2 次 最少d錢係本土
agger,索羅斯都係社會垃圾黎
依家都好風光 人地living standard仲高你幾廿班

識去既好撚多高質平野
其實搵都唔難
但未來會有大量外勞入境 就未必了
香港政府大把錢都唔洗發債
日本職場壓力大到痴撚線
香港你2-3年轉1次工 加薪好正常合理
日本正社員邊有依支歌仔唱(不過有40-50%都係外判工)
香港咪又係多左班靚仔返散工叫自己slash
裡面有無1%人真係有發展
首先第一 保持物業價值 呢個說話我完全唔覺得係call loan , business law 上 如果係真係call loan 合約上會直接寫明 : 銀行有權利因資不抵債售賣借貸人mortgages property 我之後下面會貼番例子
而且呢句說話似hkmc 同物業估價處講嘅說話 指不能估多或估少

第二 特登拎返我自己份按揭合約出嚟睇 由頭睇到落未都唔見你有e句說話
唯一見到合約上 話銀行會call loan 就係唔還錢

Really? Cameron diaz 會走去serve日本仔
當然未紅時。佢去過日本做model
風光到而家明明唔差 都比人笑窮
大陸都一樣,狂放水,但入曬房地產市場
前年去鹿兒島揸車比人抄牌
見得閒同啲警察吹下水,問我地去過邊度玩
答咗佢呢幾年去過日本七八個地方
佢即刻好好奇問我地係咪係香港做野搵到啲錢人工高
我答咗佢我人工都係接近兩萬咋,佢個樣震驚到
東京人人工可能同香港差不多
但其他地方同香港係冇得比
成二百幾萬唔小啦
永住大陸喱都成百萬
非法居留大陸喱都唔小
我覺得日本大企業其實搵唔少錢不過國民因為經濟蕭條所以唔肯使錢
唔使錢同時又唔敢加價所以人工加幅只會跟年資加造成國民消費意慾繼續低迷
但都比腥港好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞