[細底係原罪] M43呢邊報到 (12)

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
呢支一出1240Pro 1235.8好快就會淪為Kit鏡。
依家呢兩支已出現沽貨 壓力 價錢場其徘徊2500。
應該仲有下降空間。

等是但一支二手價跌破2000我應該會入返支。
淨講價錢1025同另外兩支都差好遠wor...點會對呢兩支有影響...
1240pro早就做左kit
不過係5/1仔
始終單支鏡價值幾乎等於入門機epl機價
唔係高要求都唔會咁重本普及1240做入門kit
另外1240二手價都未見過3k以下
要2k以下都有排等
1240 一手之前3500 , 二手點會冇3k 樓下
我入之前掃過星際同網上真係無
都可能少人放
得星際一兩支但要3k頭
一兩個月前有見過29xx 之後都冇點見過<3000

利申 一手入3500
想買em5 ii + 1240, 想問吓price.com最平果啲三陽 四寶到買有無伏?
冇,但係認真,不妨上一轉特約問下價
爭唔得幾百不如買特約
唔該巴打
只差500就一定入全新啦
Pen f ii幾時出
應該唔會出
penf係百年紀念機
Pen-f 17pro iso5000 SS0.6s f=1.2

上左太空?
夜機加塊cpl咋 我估
無加CPL,用左忍者罩
有冇淘寶link, 之前見fb 有人講,但搵唔返
個罩我係日本買咋
https://www.youtube.com/watch?v=8I9qdF_w7po
DPReview TV: Panasonic 10-25mm F1.7 Preview + S1H and S1 firmware announcements)
J死人
仲要萬五蚊就包晒135等效20-50mm

https://youtu.be/8I9qdF_w7po
可惜影出尼個散景同3.5一樣
賺左快門速度,但m43 機高iso同ff 差距就係呢一級幾
願者上釣
robin wong suggested setting for omd
當中noise filter :off
https://robinwong.blogspot.com/2015/07/the-robin-wongs-om-d-camera-cheat-sheet.html?m=1
我跟左直出jpg覺得多渣左
default 我覺得滑啲
大家對noise filter有咩意見

可能wow左
omd機jpg 有fine之後原來仲有hidden super fine
家下邊度仲有黑gx9 剩body 賣啊
pan機唔係gh series 全新行難搵到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞