[細底係原罪] M43呢邊報到 (12)

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
大家多唔多用內置filter?
我gf9個租動mode日頭影啲色幾濃
生動
at the end of this summer we will finally have a new MFT camera announcement.
https://www.43rumors.com/ft5-the-next-olympus-camera-is-a-compact-model-and-after-that-a-new-mft-camera/
All in em5iii
期待sensor同processor有咩進步
減完應該同水貨差唔得遠
Om Store pen-f with 12mmf2 $6990
話咁快5月 g90仲係咩聲氣都冇
低價化恐怕已不是相機的唯一關鍵, EOS RP 銷售在日本呈現開高走低
https://www.cool3c.com/article/143237/amp

間接證明 M43 要有自己的賣點 同鏡頭群生態
玩開單反ff既應該都肯俾錢買無反ff
但一向唔玩ff又想貪平試下先會諗rp
係諗下rp
om網 penf 優惠set已經無貨
E-M1 1240
iPad lightroom隨手執下,坐我旁邊條友嚇親話無可能咁穩唔震架 我話部機成5-6年前科技嚟,佢再問我乜機嚟,我話Olympus, 條友話Olympus 好易壞不了
有貨返 銀鏡
入左,為左一圓心願
咩呀一般都唔震架
喔喔 上面手持一秒同隻飛機都幾震下咁影
想買但又想等下em5 3
通常有呢啲減價,代表新機又準備出了
去星際想搵枝二手1240
點知要3200↑
買全新好過
2手 3200
1手 3500

巴打諗住幾錢收
有無恆定 F2.8 對你重唔重要?
長期只玩平鏡, 一支 12-60, 45-150

見親F2.8 鏡都同貴過body
咁好笑?
3000以內啦
睇下新舊程度
em5 3會唔會用em1 2粒sensor呢唔用嘅話又冇乜需要upgrade
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞