[細底係原罪] M43呢邊報到 (12)

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
snapshot就一半半吧 ,睇你習慣
如果用7.5 snap shot我覺得有少少過龍,同意係好睇習慣
7680*4320 成3200幾萬像素
塊cmos又係暗黑科技黎?

M43原生已經出到咁高像素
好好奇d相 影出黎會係點..
分分鐘好過Panasonic 今代/下代旗艦級m43機款..
仲超越埋入門級FF無反..

1.2系列冇
痴撚線。。。密到= ff 120Mp.... 邊有鏡support 到
7-14
屌我驚星期日忍唔住手
枝40-150
有冇人知40150而家咩價位
我都想入40150
元朗天后誕 (EM1ii + 12-40 + 75/1.8)

https://www.phisual.net/tin-hau-festival-2019-in-hong-kong

早兩日係澀谷見到42.5 1.2要141750yen

btw. 之前有巴打post御茶之水站影3鐵路個位係邊??
兩年前中野Fujiya camera買2手港紙$6300

聖橋

早2日上大帽山
啲霧大撚到呢
EM1II+50200奶
跟朋友交換40150去50200
去香港公園試下
色水感覺50200濃而且較油潤,40150啲色比較乾
最大問題係對焦速度,40150一下就到爽快,50200就明顯較立有一點lag,影蝴蝶好感受到
另一問題係我用C-AF時,按shutter對焦時正常但一鬆手支鏡個focus會自動回後!即係變返蒙,你再按佢再對焦,一鬆手佢又回後!唔知我係咪set漏野?!

師兄, 兩枝比較揸手感覺如何?
在EM1II分別不大,加返直度就平均啲
只係zoom ring向左向右既分別,一陣就習慣
淨係個橋名就知堅喇
睇下有冇時間去。。。
諗多左啦...電話上年都出左48MP啦, 係咪又好過入門FF?
E-M1
MZD1240
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞