[細底係原罪] M43呢邊報到 (12)

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
保平安
m43 撚俾人排開都學人排人

你回緊我個別留言都仲可以話理性,用我以往開的post 回應我理性留言, 只證明到你on9,抵你用m43 俾人睇低
笑撚左

1. 你LIVECOMP 要高解意義係邊? 而且LIVECOMP係有RAW格式,你有冇用過架。
2. 唔知你想講乜野,諗清楚再講啦,高解點會冇RAW啊,咁係咪我手持5秒內就出到高解 + RAW? 定你想講你手持唔到六七秒呀。
3. 乜撚野正確曝光,你影動態長期-1級曝光影相架咩, 邊位師父? 高ISO起沙你用過部機再講啦,一早有人講左室內籃球ISO5000都冇渣,而且香港已經有師兄出左張ISO4000打雀,你自己上facebook聞下先,高解本來就唔係比你打雀用,識郁既野你曝咁耐唔會有影架咩?

次次入黎比個point又唔撚用腦諗下先,肯定勁多人block

Show Blocked User - Moriyama—Daido

以後開POST打埋呢個煩膠名叫人BLOCK定先

Moriyama—Daido

攝台真係多ON9,已經唔睇其他POST,咁都要衝入黎柒
由佢單機啦,廢撚事覆佢了
你老味,終於明第3點講乜,原來條撚樣就係依賴DR做後期拉CURVE既人黎

肯撚定用開SONY影到黑媽媽再拉返光佢然後不停J啲暗位細節
我認我見識少
到底邊支150-600重500g咁輕?
長蕉咁輕真係好難想像咩樣
比M43個枝重500g
唔係淨重500g
你侮辱緊全世界做相機sensor review 嘅專業人士
em1x 定得個價咁就一定預左俾人用其他機比,你用過頂級機種就明要比乜野

況且我都讚部機,係有少少美中不足,你咁都要起鋼,唔知你將呢番話放係general 論壇會俾人點屌法,勸你剩係係度圍下爐講下好了
不如介紹下有邊幾枝窮人鏡
25 1.7
45 1.8
60 2.8
呢三枝算唔算M43窮人三寶?都係一千出頭
用價錢分?
https://www.joeedelman.com/dynamic-range-togchat/

你睇左就明佢講d 野有幾crazy 同無知。。。。
就放幾張m43 相,摟下負皮

olym新果支12-200反然係日本造
但係行價都七千唔平得過12-200 F4幾多喎
等一年,由佢落下價啦先啦
25 1.7,60 2.8一啲都唔差喎。
45 1.8麻麻??
咁42.5 1.7呢
呢支有的興趣
不過成日形任住MIJ即係sigma代工(無貶意架)
sigma, M43無(代)冕(工)之王
原來港行定$7690
本身USD$900
食水真係深
咁差100mm 都無得直接比較既 ,無同類鏡
42.5 1.7比45 1.8貴一截喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞