[細底係原罪] M43呢邊報到 (12)

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
咁唔係對焦慢喎,似係測光有問題多喎。同埋如果晌安全快門以上應該好少震。
咁可能係我用錯term, 應該照你講係測光, focus 其實就唔會話out fo, 係一係成幅相好暗, 一係成幅相好光, 個EV 成日要較黎較去, 有無辦法解決?

過兩日放假拎返部富士出黎操下機先

舞得掂部富士可能會雙修
你用M mode影定咩mode影?測光又係用咩mode?
雙修好過 , 富士影人真係正好多
好似post (10) 已經開始講penf 停產同埋冇mark ii
rumor
留資源出em5好過啦
其實5-2換左2000萬sensor加usb叉電我就夠
而家我諗再換body都係換pan算
o真係得1 ii可以換
突然諗到 ... em5 出mark 3 仲會唔會用返舊電BLN-1
Em5mk3 一出都貴
呢句又真, d 人像用kit 鏡都影得好靚, 但影果個同個model真係要好有耐性
最緊要keep 返個防潮!

而家間間廠都係只有top model 先肯做防潮, 咁你防潮晒d 鏡但唔防部機有咩意思呢
M43狗也不屌
弱智人士集中post
明知弱智都仲走入黎既你係咪更弱智呢?
omd條line都應該有
係pen line 無
呢一點都幾分得清
唔知係咪o記策略
只有每條line最top先用2000萬像sensor
好似epl9都係近年出仲用1600
同期對家pana gx9都用2000啦
仲要價錢相差無幾
係咪機身限制左放唔到20mp?
唔會啦 由其em10iii咁大部機身空間 一定放到粒sensor
我反而覺得o記拍片個邊研發有問題
P記做左4k60p 400mbps幾年
連Sharp都整到8k
但o記仲係渣住個102mbps嘅低質4k
我指epl9, em10應該ok 但係都放落em5先

我估佢想penf 回左本先放,結果penf 仲蝕緊錢

拍片算啦,o記唔係專家
其實低階真係太多機 又唔係好平 epl9 em10iii個定位有啲模糊 最重要係街價em5ii又平 論功能gx9又贏佢 仲未計富士 canon啲入門機
所以話 相機真係唔易做
想問大家用緊咩腳架?
近排想影風景想買腳架,
但想買d輕便既, 唔想太重失左買m43既原意
epl 應該係想打少女市場,有少少樣,又細部,我見好多日本妹都拎一部配kit鏡掛心口
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞