[細底係原罪] M43呢邊報到 (12)

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
其實你帶部機再加一枝鏡,真係落舖試下就會估到夠唔夠

如果真係純袋機同鏡應該無問題
其實1.4變2.8只係講緊景深
同入光係無關係
lit係14-42枝電zoom?
係, 同40-150
一定換1240先,枝電zoom真係唔掂,你一影大景,兩邊變形幾嚴重
順手問埋1240想加 cpl 可以直加? 有無咩牌子推薦
B+W xs pro la
14-42 EZ係咪衰過14-42 手動zoom?
想買部epl加ez用嚟街拍或想輕便時用。
成像我好少理
有清講過ez比手動成像好
自已兩支都用過
控制上手動得心應手啲
價錢兩支二手都平到唔值錢
如果點都要買就唔好諗手動
自己個支玩到zoom唔到
身邊唔止一個朋友都有同樣情況
整仲貴過買二手
https://na.panasonic.com/us/event/nab-show-2019

黎緊美國4月7日 NAB Show 2019 P記會開發佈會,聽講會有新M43新機出,而且應該會著重拍片性能。

會係邊部???唔通GH6???
Sharp正式宣布加入M43。
video 機je?
G90即係G9既降級定升級?
想問下epl9 藍色版係咪一定要去olympus官網買?官網d價貴好多
降級
有冇人放gf9/10?
要高過G85,但又唔可以高過G9或者同佢競爭。
咁都幾難做喎G85換左塊2000萬CMOS就已經係G9啦,唔通仲用1600 自家制COMS咩
有可能。
我反而想M43出多D好似GX9果種size既旁軸機,細仔細細係街影人唔會令人有太壓力。G, GH,系列單反咁既樣,好多人見到都會即刻避。
Spec leaked:

20.3M pixel Live MOS sensor with no low pass filter
5-axis Dual I.S. 2, 5 steps of image stabilization
Unlimited 4K30p / Full HD Movies
V-log L is pre-installed
2.36 million dots organic EL LVF, finder magnification 0.74x
3.0 type vari-angle touch panel monitor
Dust and drip proof
Equipped with Wi-Fi and Bluetooth
Size: 130.4 x 93.5 x 77.4 mm
Weight: about 536 g
Japan release date: May 23, 2019
Kit: Body, high magnification zoom lens kit (overseas standard zoom kit is also available)
大四三支14150正
無反mon
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞