[真實·血腥·有圖·慎入]有人對航空史上最恐怖的空難事件感興趣嗎?

806 回覆
826 Like 26 Dislike
日航羽田基地有個JL123空難紀念館
入面有當時既錄音
死難者既遺物遺書
停係撞擊個刻既錶
架飛機既殘骸 同埋事故主因爆左個塊牌
去完之後真係會唔想撘飛機
more LM
LM
日本航空單嘢,其實有陰謀論話其實唔係事故,而日本政府係特登拖延時間
原因係牽涉到日本政府祕密開發核武器,而呢個亦係日本政府拒絕美軍參與救援嘅原因
依家既飛行安全係以前咁多條人命換翻黎
unbreakable
你個名
樓主分享多d
航空業大大小小既改變都離唔開同空難有關
如果佢一路控制住個高度,之後慢慢放曬0的 油佢,再等架機慢慢降低高度,再將架機盡量平面插入海,會唔會無死咁多人?(都係sor ,無常識)
呢單真係空難上數一數二
其實好奇一問,咁樣撞擊法點樣生還
呢d事故負責維修個班應該要處死
後部分, 飛機D警報聲令人好不安, 好絕望

特別最後 15秒, 把冰冷既聲, " PULL UP,PULL UP" 就撞啦
Lm
Lm
係,不過近10年好咗好多啦
我17年試過由Vancouver返香港,飛左四個鐘之後因hydraulic leak喺俄羅斯上空原機折返YVR.....飛返黎果陣要放晒D油,brief晒所有乘客emergency exit既位置just in case要emergency landing...
好彩最後安全着陸,折返果四個鐘嚇撚到我仆街,拖住老豆老媽隻手希望唔好死
lm
吹得就吹 上年我坐peach一樣全機full 日本人 得我香港人
因為呢單野KLM比人無限鞭屍
Lm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞