[真實·血腥·有圖·慎入]有人對航空史上最恐怖的空難事件感興趣嗎?

806 回覆
826 Like 26 Dislike
部機無晒液壓控制唔到
Lm
生還者喺嗰十四個鐘入面實好絕望
如果係清醒嘅 望住身邊一個又一個死咗

其中一個乘客既遺書遺書

ママ こんな事
になるとは残念だ
さようなら
子供达の事をよろしく
たのむ
今 6时半だ
飞行机は 
まわりながら
急速に降下中だ

本当に今迄
は幸せな
人生だった
と感谢している

孩子媽,事情變成這樣令人遺憾。
永別了,孩子們全交給你了。
現在是6點30分,飛機開始盤旋,並急速下降。

直到現在,對於至今為止的幸福的人生,我都萬分感激。
根本東京-大阪交通需求大到飛機同新幹線都爆
呢個可以放心。777有三個獨立hydraulics系統,一個死咗仲有2個夠頂。除非你好似JAL123咁成個尾無咗先至有可能3個system無晒。仲未計電力同pneumatics都可以當後備flight control。所以你班機機長覺得無必要搵最近嘅大機場(好可能係anchorage)而直接返YVR
仲有冇多d空難故
早排國泰都有單野上ACI,有興趣可以睇睇
唔好問我點解係BiliBili
https://www.bilibili.com/video/av40151931
有個生還既細路女話出事之後佢全家都冇死到
但到第二朝就死淨佢一個
on9自衛隊
大把空難都pull up pull up架啦
唔係話無可能
聯合航空232號班機 DHL貨機巴格達遇襲事件
唔撚係tail strike
唔知隻字咩意思就咪撚用好唔好
唔講慎入又屌講左又屌,d人唔好咁痴線啦
所有係日航做嘢既人都要參觀一次
不論您係咩崗位

利申: 以前有join 佢既tour去睇
無左尾舵都唔係最大問題,無左液壓先大鑊,等如一舊鐵係個天滑翔等死
所以機上娛樂系統係冇Air crash investigation同冇飛機意外嘅電影

JL123事故好慘,個種無助感…rip
空難好多時係人為因素

睇過BA flight 9 飛過火山灰 同埋Aloha 243 爆頂,有興趣可以睇下
如果假設無浪
降落海同馬路有無咩分別
聽到個系統咁冷冰冰咁講pull up 好撚心寒同心塞
留名
好大分別,land落地,有gear,比較安全
ditching無,水阻同落水嗰下嘅角度好易令飛機解體
同埋因為JAL123呢單之後,研發咗防漏hydronic fluid, 假設同JAL123一樣斷尾,都唔會無哂control, 起碼仲有ailerons
呢單又係因為個captain 神,試多次個throttle 先無事,先發現到菲律賓啲contaminated jet a1供應搞到架油車條油喉有事,否則可能唔只一單
冇液壓係咪機翼所有轉向都用唔到?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞