[真實·血腥·有圖·慎入]有人對航空史上最恐怖的空難事件感興趣嗎?

806 回覆
826 Like 26 Dislike
冇荷蘭架機比俄羅斯飛彈擊落d相?
埃塞俄比亞航空客機墜毀
尋日哥倫比亞都有架DC3 炒左
題外話

ATC其實唔係得控制塔,Tower只係負責機場同埋附近airspace (Aerodrome Traffic Zone ATZ),其他都係radar負責,主要分approach 同 area/enroute control。TACC就係 Tokyo Area Control Centre,係做高空一d巡航高度既飛機,例如香港 area control 係Flight Level 250 以上
睇返空難事故 原來全世界個個月都有空難
最慘係日本嗰單完咗之後日本係有要求ICAO 跟進
要加指引
但係ICAO wfc 咗
之後就發生2002 年嗰單撞死人
原來有後話
請問樓主有冇d近代d既空難彩色圖?

例如荷蘭客機比俄羅斯擊落果d,睇過都好震撼下
日本有時做事太死板
就係呢個
睇national geographic 播呢集覺得最恐怖係呢次
其實空難都要去比邊單係第一名真係好小學雞
想問下有冇邊單講空難既電影係好睇?
講真 救人同封鎖消息係兩回事
我就覺得解放軍會做得好過當時既自衛隊
738MAX呢部一日未搞清咩事整好前一日都要入黑名單
無人生還
痴線 今朝先睇完呢個post
晏晝就聽到單新既空難
Aggar追完個post睇左好幾集空中浩劫
唔少都係因為機師唔熟習/唔知新機function而炒機

其實應該搞清楚咩事先再飛738max
又一架737MAX...
懷疑又有新bug, 上次出事Boeing出左bulletin關於個AOA sensor, 我覺得唔會同一情況

737MAX會否從此成為飛行棺材..
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞