[真實·血腥·有圖·慎入]有人對航空史上最恐怖的空難事件感興趣嗎?

806 回覆
826 Like 26 Dislike
華航MD-11
CX 780(唔知算唔算)
出左事 香港怕孭鑊咪又跟guideline聽老細講
傷者35人 多人失聯
PULL UP .. PULL UP .. PULL UP .. PULL UP ..
好彩冇事
Sink rate
睇到真係喊
唔止咁簡單
之前大陸九寨溝地震 咁啱親戚跟團去左旅行
話啱啱震完電話網絡正常 可以上到網
但唔夠幾個鐘就全部供應商都連唔到網路
直到幾日後旅遊巴駛返出災區
講你就講啦,睇下你番言論,負皮多到
毒撚出句聲都黑人憎過人😂
air crash investigation
慕尼黑空難都幾戲劇性
涉及好多政治因素
事故原因得兩個可能:
1.無除冰 (機長失誤)
2.機場積雪 (機場失誤 ->西德責任)

開頭負責調查既西德一口咬定機長冇除冰導致失事
(當日所有慕尼黑起飛都有除冰 唯一BEA609冇)
但係無除冰既證據一直解釋唔到突然減速
雖然好多人都知機長被屈 但係無權去推翻判決
搞到機長事發後被炒

機長一直為自己申冤 要去到69年(出事11年後)
先重新調查到係機場積雪先搞到飛機起飛唔到
戇鳩仔知少少就以為自己好撚醒衝出嚟懶叻搏人稱讚,事實上係毒撚柒撚濛濛冇人想理佢但又要死纏爛打兒登個兒咪就係講緊佢囉
Mh370算唔算近代,科技咁發達都可以消失得無影無蹤既事故,.
覺得最恐怖係太陽神航空522
2010年國泰兩個引擎都故障
400幾公里時速逼降機場
降落之後輪胎爆胎著火

不過其實唔關國泰事
係印度定唔知印尼既油受到污染
認叻都冇人想理你
陰公
sor笑左出聲個空姐係咪嚇尻你炸?
留名
睇親都忍唔住喊
有一單係兩架機係空中相撞, 撞之前ATC叫佢下降, 但TCAS叫佢爬升, 佢決定跟ATC指示做, 點知另一架機就跟TCAS指示下降, 即係兩架機一齊下降, 最後就

呢單野發生之後就有指引話最終都係要跟返TCAS
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞