[真實·血腥·有圖·慎入]有人對航空史上最恐怖的空難事件感興趣嗎?

806 回覆
826 Like 26 Dislike
坐CX真係有種安心嘅感覺
但最衰係CX走去cut cadet training budget
明明機師訓練係最重要
咁都要cut costs
咁正 秦始皇同呂不韋係你側邊佢地有冇驚?
馬航370其實都幾恐怖,到依家屍又搵唔到,黑盒又搵唔到
btw...
西安空難
從事故現場收集到的殘骸證實:自動駕駛儀安裝座上有兩個插頭相互插錯,即控制副翼的插頭(綠色)插在控制航向舵的插座(黃色)中,而控制航向舵的插頭(黃色)插在了控制副翼的插座(綠色)中。

俄仔事故
屌....今日晏晝睇完,下晝上堂個professor即刻講呢單
好撚驚 幅圖仲要同之前巴打po出嚟果張一樣
條友大陸人嚟 應該就冇上連登
我會argue點解機場會有咁大群雀正路機場會有人長期觀察住d有冇動物飛入去危險區, 同埋會嚇走佢或者射佢落嚟
好似話要學生俾錢?
香港d工程師無咩良心可言
https://youtu.be/tWQdA9k7KnE

睇返record 華航真係不了
依家進步咗都唔多敢搭
張相wiki有
樓主呀 繼續出啦
之前睇曬呢單真係好撚絕望
睇左樓主個post 再睇下空中浩劫
唔想再坐波音嘅飛機
巴打考緊cadet?
material engineering....
睇返national geographic,佢話因爲有氧氣罩失效而降低高度以提升氧氣濃度,咁算唔算加速左jal123撞撞山?
如果繼續維持到係高高度咁飛,係咪會大機會啲去到機場或者開揚啲既地方進行搜救工作?
雖然我都知架機失控都好難再做到啲咩⋯
睇返national geographic,佢話因爲有氧氣罩失效而降低高度以提升氧氣濃度,咁算唔算加速左jal123撞山?
如果繼續維持到係高高度咁飛,係咪會大機會啲去到機場或者開揚啲既地方進行搜救工作?
雖然我都知架機失控都好難再做到啲咩⋯
煙到成個cockpit 乜都睇唔到要靠第三方提供啲vital 既飛行數據,然後就撞
同埋機師冇溝通,機長知道手動唔work 一定要keep住auto pilot但係冇同副機師講之後個副機師想手動land嘅時候就...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞