[真實·血腥·有圖·慎入]有人對航空史上最恐怖的空難事件感興趣嗎?

806 回覆
826 Like 26 Dislike
留名
順住咁講

我本身都好驚搭飛機,但又好好奇
雖然都知今時今日個航空安全係好高但都會成日凝住
其實咁講
飛機可以話係世界上最安全既交通工具
只係一出事就一定爆大獲野
所以D人會驚咁姐

同埋得罪講句,呢D安全真係用之前死左既人既換翻黎
都係,其實主要係不安在於有咩事,你都係只能夠坐係度乜都做唔到

不過學啲人話齋,驚有飛機失事不如驚去機場果程有冇意外好過
其實搭巴士唔好彩出咩事都係咩都做唔到,不過車禍好少煲得大,空難就一定全世界都知
我自己覺得睇得多事故資料,反而知道今日嘅航空安全有好多地方進步同完善咗,搭飛機已經避免咗好多風險情況,反而搭車仲難避免
睇左咁耐先知原來你係PO主
唔好相認
有本書係個法國記者追查咗好多蛛絲馬跡後寫嘅
雖然最後都無結論
但提到可能呢單本身真係意外
大約係話飛機機身受過某啲損壞,維修後遇到雷擊就有機會停電,令機上系統失靈,但其實呢種維修好普遍,如果俾人知道咁都有機會造成飛機失事就無人會再敢搭飛機
同時架機上面有大批量不明貨物用山竹名義包裝,而馬航好多機都會喺唔當造時間付運大量山竹,似乎係隱瞞緊某啲貿易
幾件事加埋令唔同單位都有心隱瞞真相
本書都有提之後搵到嘅所謂飛機殘骸,其實根本無辦法證明係屬於 MH370,可以係人為放落海去混淆視聽,佢有講過架機根本好可能係喺最初搜索嘅位置墜毀,但大眾焦點就被故意引導去認為架機係飛到無油先喺南印度洋墜毀
有本書係個法國記者追查咗好多蛛絲馬跡後寫嘅
雖然最後都無結論
但提到可能呢單本身真係意外
大約係話飛機機身受過某啲損壞,維修後遇到雷擊就有機會停電,令機上系統失靈,但其實呢種維修好普遍,如果俾人知道咁都有機會造成飛機失事就無人會再敢搭飛機
同時架機上面有大批量不明貨物用山竹名義包裝,而馬航好多機都會喺唔當造時間付運大量山竹,似乎係隱瞞緊某啲貿易
幾件事加埋令唔同單位都有心隱瞞真相
本書都有提之後搵到嘅所謂飛機殘骸,其實根本無辦法證明係屬於 MH370,可以係人為放落海去混淆視聽,佢有講過架機根本好可能係喺最初搜索嘅位置墜毀,但大眾焦點就被故意引導去認為架機係飛到無油先喺南印度洋墜毀
Lm
日本網站話四個人都仲在生
篇文係今年既
https://alpy-alpy.net/posts/603?page=5
岩先先飛完去左旅行
飛之前見到個post唔敢㩒入去 依家先睇

其實千禧年計最恐怖會唔會係MH370?
到依一刻都冇人可以肯定知道發生咩事
希望有日真相大白
MH我覺得係地球上最有權力既人已經知道左係咩事

咁大架飛機可以係地球上消失,D衛星影唔到真係唔信

好似上面有手足咁講

似係有極大既利益關係而呢單野全世界知道左係會仆街
live左 夜媽媽睇好震撼
lm跟進
請問有冇翻譯
Lm
最近睇電視睇到講話有部機起飛無耐駕駛艙塊玻璃比風扯走咗,跟住個機師都扯咗出去,之後第二副機師就捉住佢隻腳,上半身係機艙出面。
最係副機師成功降落,扯咗出去個機師全程都係機艙出面但最後救得返
川上慶子
長大後做左護士,有參與阪神大地震救災。而家同美國佬結左婚。
落合由美
事件後仍然有係航空公司工作直至退休。目前同屋企人係大阪生活。
吉崎博子、吉崎美紀子
目前係東京一齊生活。
我諗佢既意思係樓主幾事再出第二篇文姐
Lm
https://youtu.be/-4TbmSOo3aY
之前無意中係youtube見到呢條片覺得個女仔真係好勁
https://en.m.wikipedia.org/wiki/LANSA_Flight_508
兩單講哂ok?想先睇西北航空先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞