[真實·血腥·有圖·慎入]有人對航空史上最恐怖的空難事件感興趣嗎?

806 回覆
826 Like 26 Dislike
面子
係呀 好多打工仔有需要日日大阪同東京來回
先唔講日本人自大同要民族自尊而唔洗要美軍幫手問題,科技未發達、救援機制未完善、低空難生還率、搜救環境惡劣再加上事發已經入黑都可以俾理由令呢班友唔去立即救人
DC-10畀人叫做Daily Crash 10
因為佢有好多空難

嗰陣機入面個個都知死硬,飛機入面係開晒咪話發生嚴重事故。
好多人都周圍搵紙去寫遺書,河口博次先生就係其中一個。

睇到眼濕濕
呢種既意外不斷重複發生,我記得之前英國有個飛機因為用錯螺絲,搞到飛飛下機頭擋風玻璃發開, 機長差啲飛咗出去!最後,發現配螺絲果個人冇跟指定程序去配螺絲!
民族自尊...你可以俾人係你屋企起軍事基地駐軍揸你春袋但唔可以俾人參與救援

而唔去救援根據自衛隊講法係上空睇完判斷無人生還而唔係你講嗰堆

如果真係搜救難度過大政府可以照直講,所以講到尾都係有某d理由唔想美軍到達現場
有冇新聞
當你有親人寫過遺書比你果陣
再見到哩單野d乘客寫嘅遺書真係會睇到喊
完全感受到佢地絕望嘅時候仲希望帶正能量比屋企果種心情
其實美軍已經有到達現場過,美軍空機係自衛隊黎之前已經發現墜機地點,不過日方唔比佢地落去搜救啫

講核武又真係幾好笑,事發地點附近三小時車程有一個美軍基地叫橫田空軍基地 如果日本私自研發核武,咁美軍會唔會係發現唔到呢?事發地點就係東京隔離,要研發核武又會唔會對自己嘅首都構成影響呢
睇過當時機上人留低啲遺書,視線會逐漸模糊
lm
我直接貼link啦
http://nyaaat.hatenablog.com/entry/japan_airlines_flight123_mystery
我覺得呢個已經係最解釋到日本政府唔肯救人嘅原因
好彩唔識日文,唔睇就算。想起佢地最後用肉體保護既只係一句話真係
液壓喉斷左 揸制唔到機翼轉彎

得返推力 如果你有聽錄音

機長語氣已經打定輸數
啱 條命留唔住都想同屋企人講埋最後一句
2002年華航611空中解體,原因係機尾金屬疲勞長達20年最後解體
如果入海既話可以可以睇下Ethiopian Airlines Flight 961,機長因為被劫機耗盡燃料逼降海面,飛機因為發動機攪入大量海水而撕開幾截。
本來生還者好多,機長都係神人(曾經歷過三次劫機),但因為當時乘客慌亂間無聽指示,拉開曬救生衣充氣,導致卡係機艙溺死,
有生還者(好似係休班空姐)憶述,聽到好多人叫救命,但隨住入黑同降溫,啲聲音越來越細同越來越少,最後歸於平靜
呢單咩事
經歷三次劫機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞