癌症患者(家屬)交流區,入嚟呻下交換下資訊乜都好啦!

645 回覆
155 Like 2 Dislike
我日日都有mon住
佢洗唔洗化療?其實除左化療電療食藥去進一步殺晒啲癌細胞,冇話可以點做去防止佢復發。不過手術後化療前養好身體做足準備係好重要,你至少盡量跟足上面我&其他人分享既意見啦
同埋你女朋友應該仲好後生,身體復原會比其他人快 你多啲陪佢令佢唔好鑽牛角尖就夠了
加油加油
咁衰
其實一講完同幫個病人set左個期限有咩分別,人地聽完仲邊會有鬥志
樓主
你媽由發現到切 2星期已經發展到2期?
做完手術會超虛弱,你地頭幾日真係要盡量係醫院照顧佢。做完切片手術,個身會吊住個膠盒仔,因為乳房位會流血水幾日(純粹想俾定心理準備你,我嗰陣好心痛 )
同埋手術後醫生應該會叫你練一個叫「爬牆」既手部運動,係對康復好,而且將來電療前都要做。
係啊,不過人人唔同,唔係個個都咁快
有無tg
果陣你地有無做埋全身掃描
睇返上面先發現自己打錯野
係唔好食淮山杞子,唔係紅棗
Sorry
老豆年半前確診肺癌四期,食緊標靶
佢下星期先做手術 呢幾日有無咩唔好食 注意啲咩
同埋佢平時仲會做下啲家頭細務
有無影響
叫佢訓多啲又唔肯
可唔可以你留你tg條link俾我,因為我唔識copy條link
有啊,都係仁安做
想知係私家醫院既收費 你地有買保險?
請問標靶收費大約幾多?同埋要食幾耐?
雖然我媽咪冇食標靶,但都想幫大家問下
lm
阿爸膀胱癌 阿媽卵巢癌
好彩發現得早
第一頁#24有講
有,應該claim到七八成
發現得早真係差好遠,你係照顧佢地同時都要注意自己身體啊
第二代9k一個月
所以我都想買 有咩事上黎 去私家醫院真係穩陣好多
我媽咪買嗰款係包埋住大房高一級,所以係養和就住自己一間房。
經歷完呢件事都發現保險真係好重要,一個好既agent就更重要。
佢1a期 好似唔洗化 先22歲
btw 有無巴絲打考慮過去睇中醫?
之前見到有d research 話人蔘有人蔘皂苷,係動物到可以縮小腫瘤,大家點睇呢類所謂保健品?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞