癌症患者(家屬)交流區,入嚟呻下交換下資訊乜都好啦!

645 回覆
155 Like 2 Dislike
有冇考慮睇多個醫生拎唔同意見?
當然有 諗住若然身體情況穩定就出去搵私家醫生睇下 但首先係要佢穩定先
好似有D醫生唔一定要病人親身去的, 家人帶資料去睇都得
你睇開政府定私家?
兩邊都有睇
兩個都係咁講?
私家個邊講到明要等媽咪好返啲出院轉私家先有其他辦法 但而家嘅情況只係每日比每日差 都抖唔到氣 連轉身都唔得 何況出院
祝福你媽咪奇蹟好轉, 睇到私家醫生
今日晏就媽咪安祥地走左 已經好掛住佢

保重
我屋企好簡單, 父母同我, 所以如果佢地有咩事, 就得返我一個了
腎4家屬lm
LM
胃3b家屬lm
其實電療化療係咪真係好痛苦
家母啱啱發現子宮有惡性腫瘤
已經擴散到肺
我唔知點算
好無助
唔痛的,係化療啲副作用令你個人覺得好攰&無食慾&影響外觀
你可以爬下文了解多少少做定心理準備
auntie有冇話去到第幾期?
呢度有好多同路人,u are not alone,爬完文有咩問題都可以打出嚟大家討論下
媽咪3月尾發現患乳癌 上星期做完手術
黎緊要化療電療
因為媽咪好貪靚 想問樓主假髮係邊買同埋過程會係點
我係旺角信和樓上十幾樓,過左一年唔記得名,但你search下應該就有,要預約既,上到去一個客一間房,姨姨就幫你試唔同假髮,但就算上去試完唔啱,啲姨姨都好好,唔怕尷尬,我都係第二次上去先買
我媽都勁貪靚,個假髮本身就好自然,但我媽覺得冇乜安全感,就會戴埋帽,所以我媽係嗰個period買左至少20頂帽
媽媽擴散咗,私家公立兩邊睇,岩岩係私家做完電療,症狀慢慢減緊以為要康復嘅時候,醫院計少咗兩日藥,佢以為唔洗食,自己又無出聲,前日癲癇入院,突然講唔到野行動唔到,醫院又唔比我探病,佢得我一個屋企人,成個感覺係晴天霹靂,本身仲講緊疫情完咗去旅行,突然就變到咁,好心痛。我自己都完全接受唔到,訓都訓唔到。

追完post更加心痛各位同路人,我好怕自己係下一個。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞