癌症患者(家屬)交流區,入嚟呻下交換下資訊乜都好啦!

645 回覆
155 Like 2 Dislike
原來巴打你同我一樣大,你想喊就喊啦千祈唔好收埋,突然失去一個親人係會接受唔到,喊晒出嚟俾自己任性下會舒服好多。我唔太識安慰人,但希望你真係走唔出嚟既時候盡量搵朋友/上嚟傾下。
之前都醫得好,今次都得既 !加油頂住!
癌症最陰濕既地方就係唔聲唔聲咁擴散
你媽咪有咁愛自己既屋企人真係好幸福
我爸爸平時都唔會點表露對我媽咪既愛,但一知佢有病已經話最多我地賣埋層樓都要醫返好佢,而家仲日日都會去醫院探媽咪
癌症真係好乞人憎,但正面諗屋企關係因為個病好左好多
希望大家屋企人都會好返,一家人幸幸福福生活落去
淋巴癌公家好D,公家醫生仲好過私家,唔同其他CANCER 出面好過入面
公家血液科有錢一樣仲多自費新藥簡,免疫咩都可以做
私家去養和都做咁多選擇
想問下點發現復發?
係等侍身體回復做免役治療期間
在睡夢中走左了
多謝大家
我都曾經有罕見癌 感恩已經醫番好
但同你一樣睇呢個世界好似悲觀左
由已前既傻下傻下既樂觀變左悲觀
你地已經做得好好 巴打唔好太傷心
我地同你媽咪都會繼續陪住你
節哀順變,傷心過後都要收拾心情。係睡夢中冇痛楚地離去都係一種解脫,之前可以戰勝癌症一次你媽媽已經好叻。巴打有咩唔開心就上嚟,我地聽你講: )
會唔明點解自己屋企會遇到呢啲事,明明向緊好既方向發展但中途又會殺出一啲壞事 諗野真係會悲觀左
btw你好叻啊 祝你一直健康快樂
絲打節哀順變
大家加油
屋企人urothelial carcinoma
都預咗最多得幾年
追哂post
阿爸早一個月知有鼻咽癌
雖然早期同康復率高 但都好擔心
因為佢係成日好靜亂諗嘢嘅人

各位巴絲打都好好 加油💪🏾
追晒post,覺得好唏噓⋯⋯只想同各位病人同家屬講句,辛苦你地了,比個擁抱你地。
媽咪有病後,覺得無論情況樂唔樂觀,每一日都係賺返嚟。
就算得幾年,都可以有好多開心既回憶,你同屋企人都要加油
多啲陪下佢啦,之前我媽咪入院,我成日同媽咪分享連登啲「一人一件柒事」俾佢聽,佢聽到好開心
你地唔好未打就氣餒啊
hug
媽咪因癌走左一個月,得返自己一個好辛苦
最慘我真係得自己一個連家人都冇曬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞