何wayne話高普連運氣都贏哥帥都無人講?

530 回覆
69 Like 10 Dislike

又係獌主持
你聽埋我個份
係阿仙奴同費倫
你係咪認錯
最on9係屌鳩艾馬利唔岩做阿記教練個原因
話咩得垃圾教練會接受比人分權
原來哥狗,高普,摩佬,艾歷尼全部都係垃圾
佢認左對阿記無左愛喇
但個個禮拜得佢一支公真係有d悶
得佢一個係冇咩變化
但分析的確唔錯
仲記得有場
佢cap左成十張韋碧克既企位圖
講佢個戰術意識有幾難
個集有聽 笑到仆街
係 講到佢好似踢街場咁衰
btw上面打錯 係差唔係難
同埋講佢啲決定
依家都冇咩邊隊冇分權
根本啲人就冇留意佢何蛇up過d咩,就妄下定論話人廢。波台啲人甚至咩時候合適咩戰術都唔識。
就係以前聽完佢講先覺得得啖笑呀
自創terms 唔怪你,係好笑姐
但佢果D所謂分析又唔係深入,就講到自己最識波咁
佢剩係拘泥前中後人數,細緻既野又唔見佢講下??buy 佢果D就話佢宏觀講
講白D係佢無咁既觀察力睇得更深入
好彩既佢果套咪岩囉,但同一個陣式有唔同打法同走位
一有少少變化,佢果套就唔work,佢仲好意思話自己見解勁??
結果唔係佢諗咁樣就突破足球理論解釋,佢有無諗過自己諗少左D咩
只會唔再follow up 返自己既問題
真係識波既聽佢幾集已經唔想聽,佢D理論有時都教壞人
無料既人咪會覺得佢講既野好有料囉
但係何wayne真係俾何輝屌打
睇上次live 真係高下立見,俾人玩到
不如何蛇同一眾網台live 講次波,到時一定高下立見
我怕何蛇唔出聲
你聽到一句就以為一句?
干地果兩年賽後評佢有一半時間都講三中堅喎

仲有兩次專講三中堅

https://youtu.be/twQbkRP6WtA

https://youtu.be/hP6a5mH7rq8

Eric 同Wayne 都唔係球員或教練,都係紙上談兵
連登仔點講都證明唔到邊個岩d

但都唔係屈人求期一句講完就算
大把人剩係聽頭少少話佢地串人就算
咁無計既,何輝係球員出身,本身又接觸過球會既管理層。對運動科學又有一定認識。佢對戰術,陣式既了解一定比網上一眾半途出家既球評深。而且佢係連球員既精神面貌,球場既草地等都會分析研究。

何Wayne果埋自創terms係何輝聽左後,其實佢只會覺得「咪又係果D野」
其實三中堅無法主攻 同唔用佢果套羸就突破足球理論真係幾難頂

但公道講又唔係唔識波既 佢有時都有point 既

但我諗睇開波果d 好多野都會自己思考下 有時笑下咪算lol
可能係
1-2年前試聽過
有d悶
我都係聽體波台多
所以由頭到尾都係講,歷史變化唔單止單單壓迫,緊迫,overlap。。。呢d 一兩個terms既出現

而係成個陣型,前中後三線企位結構,三線之間距離,走位等等都有變化,而且二千年之後係革命性既變化

經歷過摩佬,哥帥,不同既領隊既調整之後,對比之前係成熟左好多
因為何輝真係聽過教練戰術,作為球員去執行戰術,仲做講波佬講左n 年波
實際上佢要屌打真係可以屌打中港既講波佬
其實何wayne好大程度係base on 陣型係唔可以隨便亂轉
咁大個就會base on 自己位置做野,咁當然係有限制,但總有痴線佬會拎多d 野去做,扭幾個仲要入埋波,例如美斯
所以佢只可以用突破足球理論,男神上身去解釋
只可以話佢真係好公平咁界定每一個球員既能力咁咁咁,當然呢個前設係有一定道理
因為就係要當每一個能力差唔多,唔會逆天先可以界定陣型既功用
不過有時候一兩場就係靠一個人逆轉,所以我先話佢既理論要長睇,因為無可能場場靠一條友屈機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞