何wayne話高普連運氣都贏哥帥都無人講?

530 回覆
69 Like 10 Dislike
意甲德甲得一隊波
合埋眼抽個陣都贏冠軍la

英超競爭係咁多個聯賽最大
Agger

何Wayne 係太過着重陣式,但個陣好大程度反型咗成個system

Eg. Pep 433:
sane & Sterling 一定係企touchline,Silva x2 喺half space,Fernandinho 防線前面 搶2nd ball ,兩閘一邊上,一邊就收入中間

Sarri 433: 兩翼拉邊,alonso underlap (多數由k17補佢個位),kante b2b,Jorginho 中間做連接

陣式基本上就話咗比你聽大部分球員嘅活動範圍,之前henry 都講過喺Barcelona 嗰時做 build up pep要求佢地一定要企翻自己個位,去到final third 先可以自由走位,因為你亂咁走嘅話,隊友就好難可以好似訓練咁揾到你喺邊,特別面對high press 嗰陣

Formation 係system嘅一部分,話佢無參考價值太過武斷,當然中間仲有好多細微野值得分析
冠軍隊以外就無價值???
big 6 用咩陣可以慢慢討論
競爭夠大先有得鬥志鬥謀

但你講意甲德甲真係無咩好討論
佢地更衣室無問題都一定冠軍, 級數差太遠
迪布尼對水晶宮傳中變入波添啦
鬼叫佢唔入多幾粒反勝
點都唔係無法主攻先wo
反擊時final third負責分波嗰條友
我唔係講緊何wayne一個人

係講緊成個3中堅用法同可行性
如果講3中堅一定要歸邊wayne 定eric, 真係只有鬧戰
咁計車仔第二季唔掂係無左雷斯同狗達

本身係何wayne同佢啲fans講到咁 先明串佢

仲要令到施建章自己話去體嘢講兩句 講番咩係3中堅
唔好屈何蛇啦,何蛇邊會話人地衰
何Wayne d理論好理想化
干2失去左馬迪同哥斯達之後
冇相對應嘅補強
干2個陣其實弱過干1
之後佢講咩車仔可以踢4後衛
又冇諗過車仔人腳可唔可行
當4-3-3就係飲水加干提加法比嘅三人中場
後備係巴卡約高
干地3中堅可以話係車仔嘅摭醜布
圍內講同出街片點同
圍內講冇問題 出街片就好心專業少少啦
小學生咩
何sir其實真係好撚自大
你睇佢個個都話傻仔教練就知
佢而家私底下同人傾咩,咪又係公開比人睇

何蛇以前出片屌人d文同球星台開片都試過
何蛇之前咪就係拎人地啲文黎屌
先搞到同球星台個濕鳩擽仔格劍咋麻
如果何蛇繼續9up 繼續吹水

可以令到啲人好似今次施建章咁黎講解 同 講更多足球嘅變化嘅話

咁何蛇真係造福人群嘅
其實何sir好撚醒
次次同人嘈都扮晒塞錢入你袋 只係你唔明我套足球理論
你幾可見佢係何輝面前大大聲講佢果套足球理論
不過何sir班死忠就真係
何輝面前佢D濕鳩terms一個都唔敢講出口啦
其實對攻同入球多少無咩直接關係既
而家進攻理念進步左咁多,尤其係哥迪奧拿真係改變左進攻足球概念
其實對攻引致最常見一個情況,就係前鋒可以突破越位之後,有半個球場俾佢跑都無人追到佢咁
而家的確少左好多呢d 情況,不過情況少左唔代表入球會少左,兩者無咩直接關係
仲有入球數字其實同場地位置,足球,仲有比賽裝好中影響,例如有幾年d 波好飄,有d 地方熱到跑幾步都出晒汗咁
如果要講既話真係要討論,應該係要拎陣型結構,每個球員企位同移動最好,簡單直接
入波多少同主攻定主守冇直接關係嫁喎,你睇下摩連奴
佢的確係幾自大
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞