何wayne話高普連運氣都贏哥帥都無人講?

530 回覆
69 Like 10 Dislike
如何有尊嚴地生活
正如佢所講,就算點樣走都會keep住個結構,球員之間既距離結構唔會隨便走動而破壞
如果無呢d 前設之下,可以隨便改變結構,其實講formation都無咩用,因為講緊隨便改變陣型都無咩所謂,大家都知大家想點,亂咁走都可以即刻知你咩位跟住轉陣型咁
所以先話唔會有一個陣式用到尾就係咁解

哪怕不斷變陣 其實都根本有一定嘅規律同結構

唔通比爾沙套3313慨念 真係企好3313比你睇咩

用一套陣式去 解釋成場賽事 根本係on9嘅行為
樓上樓下已經
反何蛇
1 唔一定要寫出嚟,但起碼唔係我覺得點點點,有無證據支撐先?
2 如果你要全世界都認同套理論就一定要有嚴謹推論同驗證
3續(1),世界杯有出技術report,亦有研究足球嘅文章,大把證據佢可以搵,唔一定要做scientific research

理論呢個terms如果casual地用當然無咁嚴緊,但何sir講到全世界都要跟佢套理論行就要有翻相應嚴謹嘅methodology 去建立佢套理論
我只可以話90分鐘,當你有一半時間打陣地戰,咁你至少左9成時間保持住個結構同陣型
咁先至大家之間有條線路傳波猜波,從而組織
咁至少起碼講到個陣型點,就算走完位攻唔到,再做過都會還原基本功先再做另一個攻勢
自由走動還自由走動,但你都要keep住人地明白你點走,咁就係靠平時訓練特定陣型
至於見到陣地戰個中堅彈左上去,長時間企死,變左中場咁
咁老實說話,個個中堅都已經變左企左中場條線到,而唔係企係後衛個位
從來討論都係踢法base on 陣式同走位演化出黎
何蛇就只會執住某陣式一定踢唔到某d 波,真係晒氣啦
佢本身已經限死晒所有野,好似佢咁講就真係局限左踢法既變化

長多過3行字我已經冇睇
其實我覺得何wayne好多時都有野錯
咁咪你話佢錯處囉,例如佢講皇馬我都覺得佢成日錯咁
陣型的確唔可以亂咁走,你話間唔中交叉走位,補位成日都有
但講到90分鐘都無一個長時間係打某個陣,咁真係講唔通

呢個我真係唔知,不過防守同進攻係可以唔同陣佢其實唔太知
正如施丹既皇馬進攻成日keep4312都好,但防守係會轉451keep住防守咁
我覺得聽唔同台既野咪知多d 野,咁我覺得佢既陣型建基於一場比賽裏面會比較多時打咩陣容,從而再分析個個陣有咩特點係可以
原因正如我之前所講,人地比賽係長時間訓練,咩都係靠身體記憶為先
如果個formation真係狂變既,或者你可以變一兩次,但再變落去就真係會亂,所以好多時攻完,你要返去自己位置先係一個circle,你返唔切,唔返就已經係失位
其實我冇睇哂中間嘈過啲咩
係一開番post就見到人講咩4231轉343轉4411依啲 就拎一啲我之前睇過嘅參考同文出黎

我個人本身就係屌何蛇一套陣式睇哂全場咁on9 仲要冇按實際企位同踢法去做評論 再要講埋啲19 3中堅冇法主攻 依啲閪野
係咪日日聽何蛇?因為何蛇先開始睇波?
。。。我想講睇波睇左好耐
我就都有睇理性分析個d 既
同埋我想講陣型結構呢d 好基本,你話踢7人街場,就算唔識人都好,你都係要keep住自己個位
如果唔知positiing,更加唔洗講自由走位,自由走位並係話你自由亂咁走就得,係要配合大家一齊走
既然位置係由職責決定,更加唔應該過份執着陣式 ,揀得用3後衛或者用4後衛,自然明白咁打有咩優劣同點去部署應變。而家係何wayne過份執迷陣式
總之外國又好,本地又好,無話你聽死邊個,唔聽邊個
有道理有pt 咪聽
我就啱啱睇完,佢俾既都片裏面無例子係講陣地戰個陣點樣猜波猜散再攻入去
佢好多打既play 局部幾個打幾個,或者打反擊為主
咁其實又頭到尾主題都係陣地戰,22個人唔計自己龍門同對面前鋒,應該都有10幾條友係晒一個半場咁

唔知認唔認真回你好
始終係德甲本身就相對少

https://youtu.be/CG-7Cp0VTsk
其實我諗緊佢意思係破大巴定咩
咁講真,一直以黎最難打都係打陣地戰難打過打反擊,更甚係泊大巴
摩佬都俾自己自創泊大巴打死左,你見我講黎講去都係陣地戰,你打反擊洗鬼成日好似我前面講咁攻唔入又要再猜出去再做
咁交比你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞