何wayne話高普連運氣都贏哥帥都無人講?

530 回覆
69 Like 10 Dislike
突破足球理論
哥迪奧拿隊巴塞果個「六秒逼搶」真係好撚癲。
不過當時巴塞既陣容唔咁做唔得。以當時巴塞既中後場人腳,如果唔將個波長時控控制係己隊,要長期受壓既話,都應該幾大鑊。(同埋果時既巴塞既人腳又真係滿足到哥迪奧拿要求做既野)
child 登
講句不會死守,就叫論據
之後就要人用極多資料,極嚴謹既考據先算駁到你
而且到人地真係咁做,
到時就再搬龍門講個啲唔算死守就得
無敵
Press 一定要成隊一齊上
你中場上後防唔上你點執2nd ball? 比對面執到就直接面對防線
唔係話要多人,但一定要有整體性
Shearer 都講過一係唔好逼,一係就成隊一齊,如果唔係就好容易製造空間比對方
第一日做直播
何輝就講陣式係死嘅
但依幾年轉身速度 回追 人少打人多 補位真係要係基本訓練黎

高位踢法嘅盛行 就已經要不斷完善依幾面嘅能力

當然 知易行難 先係最重要
以前塞位係防線整齊緊密,而家曼聯死守鬼做到呢家野
所以就係需要以攻代守,人地無波自然攻唔到你
然而摩佬唔會以攻代守
好耐之前已經話何wayne係講波界陳雲,你見陳雲都咁多fans就知佢紅係有基本盤
唔算太批評
何輝嘅取態係套戰術係咁就咁
做得到run得順就冇問題
冇理性講果d問題
你會睇到何輝好多時都唔傾向話教練戰術嘅失誤同預測戰果
單純係單獨講每場波
基本訓練,但就係好多時因為陣地戰突然變左局部戰個陣就亂晒龍
一有人企失位就gg,足球每一秒都變化緊,所以好講緊密契又成
足球一個好簡單既基本訓練都要日日練就係咁解,要練到身體自然反應咁
其實我講緊係每一下pressing個陣
肥普係點樣盡量唔破壞個結構去做

你話成場計 係一定成隊都有
但每一下pressing 都會盡量淨係動用3-4 甚至5個人數去做

如果唔係隊波個整體性就好易會亂
只可以話你控制唔到太多,係,你既組合結構的確係完美情況咁排應該係咁
但每個人狀態都會因為每日飲食休息訓練而唔同
除非真係好離譜先可以講
何輝連球隊內部都有機會接觸到,當然知既野多好多,同時間佢會明白球隊好多野唔係講一個人就可以改,如果隨便改,咁球隊結構就會崩潰
有運氣都記住click廣告彈廣告視窗,有iphone朋友表示彈唔到廣告視窗,有彈能你裝咗唔知乜鳩程式
所以正如我所講,一個做press 另一個就要配合保持結構
如果保持唔到結構就講咩都無用
理性分析高質過條鳩up佬幾萬倍
至少有圖先
何wayne條傻仔第一次見何輝就比人屌鳩佢352有咩問題
無聽何sir話352無反擊無主攻力呀
因為你仲未識突破足球理論
所以何輝當初好強調,曼聯炒領隊既話係商業因素大於成績,有冇盃落袋對班管理層同股東唔重要,最緊要係盤數要靚,佢地有錢分。
同埋搞到球會品牌都差既,會影響到搵史邦沙,咁唔炒唔得
成日話人傻仔教練
摩佬剩係違約金都多過你啲view數
咩話光頭佬打三中堅炒人456
咪住先
其實佢贏得冇說服力嫁
負祿咋
所以點解越黎越多教練睇重嘅係球隊紀律
就算場外搞事都會比領隊屌到仆街

依家足球真係要好睇重訓練 同埋 訓練嘅細緻程度
真喎理性分析 又剪片又highlights 又講球例
高質好多
最怕係俾人report版權冇得睇
場波一同何蛇預測唔同呢就會話
傻仔唔曬/突破足球理論/靈感男神
我唔知原文係點,但係睇理性d片,佢多數都係分析緊一套戰術practise嘅時候會出現咩問題,佢都有講過每套戰術都有漏洞,好容易會畀人針住黎打,只係佢冇進一步分析個原因
原片至啱,有機會上蘋果睇返
大家唔洗爭 齊齊睇e波live
gm冇偏頗 思路亦算清晰
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞