鹿兒島遊記及南九州(鹿兒島、宮崎、熊本)討論區

1001 回覆
18 Like 2 Dislike
講多啲個溫泉點樣?
唔怪得之咁平, 千幾蚊就應該係對住城山靚景嘅房

期待聽日早餐啦

同圖係一樣既,不過就好細十個人都full咁滯,加埋夜晚冇景睇,等我聽朝日出時浸多次睇下點
另外室內有個大小小,不過好普通正常溫泉樣
THX~
寫得好詳細, 而且方便閱讀
個温泉睇落幾靚喎

我大約六點幾七點喺城山觀望台嗰陣,覺得幾靚 應該喺話夜景喺靚但的確冇咁清晰
今朝去浸睇日出果然差好遠
依加等緊食早餐,多人到爆哂要等
一起身未瞓醒嗰陣,可以浸溫泉真係好正

早餐如何
好多野食 ,全部野都唔錯綠荼醬
見好多人唔係住依到既人都比錢食
係,包括我都係最尾一日特登過嚟

啲茶類嘅醬係幾有趣, 夾麵包食咗幾次, 食物平均水平都唔錯, 最記得有一件,用蛋糕餅底夾住嚿魚肉, 但就好似冇邊一樣特別好食咁, 可能因為我太遲先去食,搞到時間唔夠
我慢慢食食左一個鐘 食左二轉,不過好似冇咩甜品食得生果 .係勝在多野食2500yen黎都算ok
一個鐘兩轉 , 我太遲嚟得半個鐘時間,然後食咗三轉 ( 食得幾急,搞到成個體驗唔係咁好,自己on9)

同意,係以量取勝。btw連税2700
熊本去火山個JR好似停左?
咁要點先去到?
總括黎講,住如果連早餐要1000$以上就唔好住,冇咩特別,上黎食早餐係可以既.住就推介richmond hotel 又大又新仲要價錢唔貴
飫肥我坐到巴士總站,好荒無下,我跑返去坐火車走佬去宮崎
住宅區有好多自動時租車位
夜泊2000-0800 成晚都係200-300yan

但留意返日泊(0800-2000)好貴,會變左20分鐘200-300 yan

所以被迫早睡早起
冇呀3點幾到見到人影都冇個就趕火車走人.
剪下手指啦ching
24小時都開呀嘛
係呀係另一邊行去要10至15分鐘 ,真係冇野睇 .果晚去左食和牛.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞