鹿兒島遊記及南九州(鹿兒島、宮崎、熊本)討論區

1001 回覆
18 Like 2 Dislike
睇情況 可以半日至一日半
打算有一日去完馬背峽後就去高千穗 如果多地方去可能會係高千穗留一晚 否則會去半日 夜晚去熊本 暫時個planning係咁
櫻島先
霧島溫泉訓返晚
講漏左
機場出發就霧島
霧島近機場
我蠢左
全程住宿都book左鹿兒島市內
免費取消?
鹿兒島酒店係少d選擇
我11號飛, 又係乜都冇plan 過
睇緊樓主個遊記....我又係一條友去
唔得
package
好處就係唔使煩搬酒店
11號啱啱放完新年假先去 有假?

去幾日? 希望睇完我遊記之後唔好似我咁撞咁多板 , 遊記都提到其中幾樣嘢食我比較推介, 另外如果遊記有咩想我補充,喺度問啦
同公司請假,新年後機票平d
主要都係hea 同食
sor又離題講返題外話 , 啱啱無聊睇返自己之前啲遊記,有少少感觸, 所以上嚟叫下春

之前每個遊記都見到你 , 多謝好多謝你支持

我喺2018retaker,2017衰咗考2018 dse,睇返自己毒遊桂林個live post,嗰時jupas放榜,知道no offer喺到放負, 有好多巴打安慰, 跟住之後台灣個遊記, 當時我燒緊肉,突然間收到電話某u話有後補位, 連登都有好多人恭喜我, 連登有愛 其中兩次你都喺度,見證著我由冇u讀變有u,見證住真係有奇

睇返之前自己放負打嗰啲嘢,而家睇番真係一啖笑
去幾多日

風水輪流轉,今次到 我一邊做港豬,一邊睇其他人去旅行
去一個星期
唔好咁客氣
寫遊記都幾辛苦 你一直咁勤力 所以支持下

剛剛食完樓主食過果間炭雞 估唔到佢。個特選燒肉好正
啊...我要去試下!
燒肉好過炭雞
未試過,我覺得炭雞已經唔錯,再好過佢應該好正

另外仲有間燒牛舌都係必試
淨留喺鹿兒島定會去其他地方?
幾個月前其實去完北九州, 今次唔會去太遠 e.g. 熊本
宮崎果d 應該都會去下, 不過都係果句....乜都未plan

嘩原來你都去鹿兒島,玩幾日呀, 中央站廣場嗰間燒牛舌幾正,有機會去試下吖, 仲有遊記講嗰間 炸豬扒

食住營多撈麵覆緊你

嘩原來你都去鹿兒島,玩幾日呀, 中央站廣場嗰間燒牛舌幾正,有機會去試下吖, 仲有遊記講嗰間 炸豬扒

食住營多撈麵覆緊你
[/quote]

明天返香港喇
食唔哂咁多間喇

(食完鹿兒島士多啤梨覆你 )
有南九州pass.
鹿兒島去熊本快過宮崎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞