鹿兒島遊記及南九州(鹿兒島、宮崎、熊本)討論區

1001 回覆
18 Like 2 Dislike
好,唔該你

啱啱即興買咗機票 ,下星期去沖繩 可能會有遊記,但因為太短得4日, 我仲要晚機去早機返, 好似太短 可能幾版就完
ok會留意返
sor離題, 各位 有冇去過沖繩 ,有冇咩好玩好住介紹比小弟,襯下星期有自製 假期,下星期去快閃

啱啱睇過那霸住宿貴到痴線,apa都要九百幾hkd
我有去過沖繩,不過係自驚
那霸地區架空列車去首里城,遠嘅可以跟本地團去水族館
sor離題, 各位 有冇去過沖繩 ,有冇咩好玩好住介紹比小弟,襯下星期有自製 假期,下星期去快閃

啱啱睇過那霸住宿貴到痴線,apa都要九百幾hkd
我有去過沖繩,不過係自
那霸地區架空列車去首里城,遠嘅可以跟本地團去水族館
好,首里城水族館
印像中佢係陽光海灘 ,依家上網查先發覺,好似唔係嗰回事
喺咁無力嘅社會入面,最能夠控制嘅反而旅行

如果知邊間M104,可以同老闆多啲交流
美籍純重大和族,老豆留幢樓俾佢唔知做咩好
係個好有故事嘅人
你去幾多日?機場附近有間outlet,d人一定會去嘅國際通,美國村
遠嘅要去萬座毛打下卡(不過唔知你點樣去
多謝覆我

四至日, Google map過,機場去萬座毛好似幾有距離, 利申唔識揸車
係呀⋯⋯所以我建議你搵日跟本地團玩一日
首里城水族館?
原來機場有巴士去水族館https://churaumi.okinawa/sp/tc/guide/access/
一日團呀

或者去到酒店嗰啲睇下 有冇團
Klook果d
都啱
push
之前去join過Hip Hop Bus嗰團
有幾個團揀
有個會去水族館 古宇利島 萬座毛
感覺如何?
覺得幾好嘅 有個導遊跟住 提住幾點要上返車
上車每人派咗部導賞機會介紹沿途景點
我去嗰個係水族館 古宇利島 萬座毛 名護菠蘿公園
菠蘿公園好無聊
d景點停留時間都ok夠 團費包埋入場券
好,低已mark
嚟緊會去南九州7日想問下住既問題,諗住
第一日 霧島
第二-第三日 宮崎
第四日 指宿
第五日-第六日 鹿兒島
諗緊宮崎直接去指宿好似會好遠咁,同埋想最尾嗰日喺鹿兒島走因爲買野方便啲
想問下你地有咩建議
Sorry係8日先啱
Day 5-7 鹿兒島
你係想第四日晚住指宿溫泉酒店?
唔住的話, 指宿即日來回無問題, 直接住鹿兒島
自駕遊?
基本上都係打算自駕
自駕睇返條路順著玩都OK啦.
邊玩邊住. 盡量唔走回頭路

你可以參考下30頁 柒佰 絲打路線
同意, 即日來回指宿
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞