鹿兒島遊記及南九州(鹿兒島、宮崎、熊本)討論區

1001 回覆
18 Like 2 Dislike
包早晚餐,計埋靚溫泉之類,計返又真係差唔多 ,學到嘢了,比和服妹讚係幾吸引的

原來識日文 ,n幾?我呢啲毒L睇得動晝多,聽得明少許,講就真係完全唔識
hello 巴打
黎緊4月頭去 想坐人吉 但仲未有時間表
有日忽發奇想 想坐人吉 之後伊三郎 再隼人之風
唔知做唔做到一日坐哂
你幾時黎?等我星期日訓完城山話你知得唔得
另外推介金生町果間Richmond hotel勁大同好新
我本身都係佢同apa中央選,但最後買左richmond.結論真係好抵住
行20分鐘先一弓 到不過有輕鐵坐可以出返去中央
主要係轉車上高千穗峽,即係上年11月發生咗滅門慘案嗰度

所以比較少行市內,不過回程停咗延岡城行咗一圈

延岡站重新裝修完,有間勁靚Starbucks同號稱東九州最大書店可以俾你寫文;如果冇打算消費,巴士侯車室可以任坐同電話叉電,但學生妹比較嘈
如果想買巴士飛,車站靠北有間交通辦事處,入面幾位靚女唔識英文但會幫到你

全部裝修完10個月有多,不過張圖書店未100%開門

延岡城天守冇咗,但千人殺石垣仲喺度

配埋隻門北大手門都不錯

不過山頂除咗個鐘冇咩特別了
岩岩玩完神話之里條滑梯 都幾爽 .鹿兒島景點幾正去左咁多個都勁小人
上次拖住個gip行去吟松
啲商店街好荒蕪
你想坐特色列車,來往鹿兒島同熊本?應該ok的,但要計準時間

之前我睇過一篇台仔遊記,佢都係噉做,一日搞掂
窮L淨係住過apa
同apa貴百五至二百咗右,咁richmond贏在咩?
鹿兒島唔渣車有乜溫泉旅館放便去...
地方大好多同埋好似新裝俢完.仲要有足球睇添
講起我都係,次次去旅行都行到生水泡,毒L 冇乜研究鞋,純粹合眼緣就買

認真,其實有冇一啲專係行路或者旅行嘅鞋,我著平時啲垃圾鞋去旅行著到死下死下
我都想知 鬼叫鹿兒島交通唔方便

但我估計高檔啲嘅溫泉旅館,應該可以同你安排接送,但會唔會當的士咁收錢就好難講喇 ,等連登其他高手解答
新裝修係幾吸引,有冇食早餐?
圖文並茂好詳細,唔該曬你

而南九州嚟講,個站的確好靚 真係算係咁,好多站真係得幾張凳

就噉睇好似冇乜特別景點,經過行個圈囉
自己一個去玩有乜感受 ,係咪好多家庭同情侶

我都想去睇圖幾吸引幾放鬆,可惜巴士太疏搞到去唔到
當你見到成個地方唔夠十個人,就唔想行30分鐘唔夠走左
行左去高千惠牧場
我睇過樓上巴打住白水個官網
指縮jr每日定時有尊車接送

其他多數都係xx jr站坐車5分鐘之類
通常在宮崎過去?搭jr到延岡再轉巴士?加埋2個半鐘?即日來回可以嗎?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞