鹿兒島遊記及南九州(鹿兒島、宮崎、熊本)討論區

1001 回覆
18 Like 2 Dislike
買左機票佛誕三日兩夜48個鐘鹿兒島
小弟無才
同朋友一齊齊寫左隻有關旅遊app
叫 Pengu
係想可以記錄自己旅遊點滴 分享比不同既人
樓主好有心寫野 好希望可以俾啲comment 小弟

https://www.pengutravel.com/
人頭制規定嘅地方咁做始終犯法
下次唔好啦清
係香港已經住籠屋
去旅行就比自己舒服D
我只係隨便亂咁寫啲嘢啫

down咗, 介面係幾舒服幾易用, 我依家仲摸索緊, 可能有啲功能好有用但都未搵到 ,但睇落似ig咁樣,純粹係分享比朋友睇下日常, 作為旅遊嘅參考就好似差咁啲,但我喺呢個apps又冇朋友喎 所以其實坦白講一句, 唔好意思都要講,現階段我會偏向於用tripadvisor

問搭嗰部分都ok, 最主要係依家用戶少
sorry
以後唔敢了
地獄

其實帶細路去旅行真係好冇意思, 佢哋大個都唔記得㗎啦, 辛苦人辛苦自己
俾自己有藉口下次再去過
諗緊3月尾飛福岡,國泰機票四千幾蚊好定係快運二千幾好
去八日住小倉,國泰機加酒七千多
會由廣島玩到下關
岩岩浸完沙浴幾爽
(冇時間唔好去healthy land,去沙浴要等車去)
喺, 兩個地方本身好近,但好似話因為 連接兩地條路倒塌咗, 所以變咗要搭車去,半個鐘一班
依加等緊尾班返去食你推介既黑かつ亭先
呢個時候去希望你 唔使排好耐

我之前講過嗰個牛舌同埋地雞都係好正, 有時間可一戰
同埋 我上個遊記post,有絲打話係嗰度做兼職, 可能會撞到添
包咁多日酒店?
我應該去另一版問

估唔到哩段日字飛鹿兒島都咁貴,要成二千五蚊來回
我上兩年都係千五搞掂
唔洗買國泰package連酒店 自己另外book方便d
千祈唔好,半夜上房捉蛇,你連酒店都冇得住,酒店仲有權報警,下次唔好搏啦,早啲book酒店啦
市民會館都唔弱
healthy land景好啲je
巴打冇推介錯,果然係好食
飛機上其他人仲地獄
最憎細路
sorry sorry, 自己一個瀟灑開,但如果同 幾個人一齊去旅行的話,特別係單數,都係book咗穩陣
有冇圖

可能我平時冇錢食好嘢 ,喺香港真係冇乜食過炸得咁好同埋有肉味嘅豬扒, 通常都係唔夠穌脆同幾乎冇肉味
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞